Ντέρμπι ΠΑΟ-ΑΕΚ: Ρετρό μέρος Α’

Είναι η χρονιά που η ΑΕΚ του Ντούσαν Μπάγεβιτς κατακτά το τρίτο σερί πρωτάθλημα και το τελευταίο της έως σήμερα. Είναι η χρονιά που ο Παναθηναϊκός του Όσιμ μένει από νωρίς εκτός διεκδίκησης του πρωταθλήματος εξ ου η αντικατάστασή του με τον Χουάν Ραμόν Ρότσα.

Οι δύο ομάδες φτάνουν στον τελικό κυπέλλου (της περιόδου 1993-94) με την Ένωση να έχει στόχο την κατάκτηση του νταμπλ και τους «πράσινους» του Ρότσα να σώσουν τη σεζόν με το δεύτερο

τη τάξει τρόπαιο.

Ο Παναθηναϊκός άρχισε ιδανικά τον τελικό του ΟΑΚΑ παίρνοντας προβάδισμα δύο τερμάτων. Στο 31′ ο Βαζέχα άνοιξε το σκορ μετά από ασίστ του Γεωργιάδη και στο 52′ ο Μανωλάς με αυτογκόλ -ύστερα από κόρνερ του Μπορέλι- έδωσε άθελά του αέρα δύο τερμάτων στο τριφύλλι.

Η ΑΕΚ, όμως, δεν το έβαλε κάτω και μέσα σε έξι λεπτά άλλαξε τα δεδομένα του αγώνα. Στο 71′ ο Αλεξανδρής μείωσε και στο 77′ ο Δημητριάδης, ο οποίος είχε μπει λίγο νωρίτερα ως αλλαγή, έφερε το ματς στα ίσια (2-2).

Η μεγάλη ανατροπή των «κιτρινόμαυρων» έγινε στην παράταση όταν ο Αλέκος Αλεξανδρής με το δεύτερο προσωπικό του τέρμα στο 95′ έκανε το 3-2. Η Ενωση είχε πλέον το προβάδισμα, αλλά ο Παναθηναϊκός βρήκε το σθένος και απάντησε στο 115′ με γκολ του Μάρκου, ενώ απείλησε για το 4-3 στο 119′ με το δοκάρι του Ουζουνίδη.

Ο χιτσκοκικός και χορταστικός τελικός οδηγήθηκε στα πέναλτι όπου οι «πράσινοι» ήταν πιο ψύχραιμοι και με σκορ 4-2 κατέκτησαν το κύπελλο. Για την ιστορία, από την άσπρη βούλα αστόχησαν οι Τσιάρτας, Δημητριάδης και Μαραγκός.

Ηταν τέτοιο το ματς που μετά το τέλος του οι δύο προπονητές λίγο στάθηκαν στο τρόπαιο αυτό καθ’ αυτό, αλλά τόνισαν τη διαφήμιση του ποδοσφαίρου που είχαν την τύχη να δουν 65.000 θεατές στο Ολυμπιακό Στάδιο και εκατομμύρια από την τηλεόραση.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ρότσα): Βάντσικ – Αποστολάκης, Γεωργιάδης Γ.Χ., Καλιτζάκης, Κολιτσιδάκης, Ουζουνίδης, Χριστοδούλου, Νιόπλιας, Μάρκος, Μπορέλι (67′ Μαραγκός), Βαζέχα (65′ Δώνης)

ΑΕΚ (Μπάγεβιτς): Ατματζίδης – Καραγιάννης, Μανωλάς, Σταματής, Βλάχος (59′ Δημητριάδης), Αλεξανδρής, Σαμπανάτζοβιτς (48′ Τσάρτας), Σλίσκοβιτς, Κοπιτσής, Σαβέβσκι, Κασάπης

Διαιτητής: Σπάθας (επόπτες: Σωτηρόπουλος – Χαλδαίος)

Σκόρερς: 31′ Βαζέχα, 54′ Μανωλάς (αυτoγκόλ), 71′ Αλεξανδρής, 77′ Δημητριάδης, 95′ Αλεξανδρής, 115′ Μάρκος

Keywords
Τυχαία Θέματα