Κι όμως στην Ελλάδα έχουμε το ραβδάκι του… Χάρι Πότερ

Προϋπολογισμός βγαλμένος από παραμύθια και μαζί και το Μακροπρόθεσμο «ποντάρουν» σε θαύματα: Περιγράφοντας μια οικονομία που ετοιμάζεται να μπει σε 6η χρονιά ύφεσης, με νέες μειώσεις μισθών και συντάξεων που φτάνουν κοντά το 40%, εκρηκτικά ποσοστά ανεργίας και νέα βουτιά στην κατανάλωση, την ώρα που οι επενδύσεις φλερτάρουν με το μηδέν, η πρόβλεψη για το 2013 μιλά για πρωτογενή πλεονάσματα, ενώ το μεσοπρόθεσμο βλέπει

το 2016 «τρελή» ανάπτυξη.

Βεβαίως μακάρι να βγει το καλύτερο δυνατό, αλλά η σκληρή πραγματικότητα μέχρι σήμερα έχει δείξει ότι με το επαναλαμβανόμενα «βαθύ μαχαίρι» σε μισθούς και συντάξεις και τις αυξήσεις φόρων, το μόνο που έχει επιτευχθεί είναι η είσοδος σε έναν φαύλο κύκλο από τον οποίο δεν φαίνεται ακόμη ο τρόπος για να απεγκλωβιστεί η ελληνική οικονομία.

«Αισιοδοξία» λέει ο υπουργός Οικονομικών, «όλα είναι θέμα ψυχολογίας». Μόνον που τα σημάδια είναι από παντού αρνητικά. Η Ευρώπη αντί να απλώσει χείρα βοηθείας τώρα που έχει πέσει το πιο βαθύ σκοτάδι και να δείξει με πράξεις ότι θα βοηθήσει να δούμε το ξημέρωμα, αντίθετα κρατάει σταθερά το μαστίγιο και που και που βγάζει το καρότο.. έτσι για να το επιδεικνύει. Και φυσικά δεν λέει με τίποτε να χαλαρώσει αυτή την καταστροφική πρακτική της σφαγής των εισοδημάτων.

Αλλά και στο εσωτερικό τα πράγματα δεν είναι καλύτερα.. Έτσι για να πιαστεί κάποιος από κάπου. Η τρικομματική Κυβέρνηση μοιάζει έτοιμη να καταρρεύσει και οι λίστες με τους φοροφυγάδες σφυρίζουν πάνω από τα κεφάλια μας, χωρίς κανένας να δείχνει έστω την διάθεση να βάλει το μαχαίρι βαθιά στο κόκκαλο.

Αντί να παλεύουν να «μαζέψουν τα ασυμμάζευτα», καθόσον έχουν συμφωνήσει στον βασικό κορμό των επώδυνων μέτρων, θα έπρεπε να μην κλείνουν μάτι αναζητώντας τρόπους να πείσουν την τρόικα, ότι μπορούν να βγάλουν 4-5 δισ. από την φοροδιαφυγή (ίσως και βάζοντας «χοντρό» χέρι στις περιουσίες φοροφυγάδων που έχουν σε μία από τις πολλές λίστες τους) ή ότι μπορούν να βελτιώσουν την ανταγωνιστικότητα «σπάζοντας» τα καρτέλ που διατηρούν τις τιμές ψηλά και όχι μειώνοντας τους μισθούς: Εκτός εάν είναι όλοι πια πεπεισμένοι ότι και ο κάθε Έλληνας κρατά από ένα μαγικό ραβδάκι του Χάρι Πότερ και μπορεί να «μαγειρεύει» τα 600 και 700 ευρώ που παίρνει σήμερα, να τα κάνει να «αυγατίζουν» και να πληρώνει δόσεις φόρων και δανείων τουλάχιστον τα διπλά λεφτά..

Keywords
Τυχαία Θέματα