Νίκη πρωτιάς ο Παναθηναϊκός

Παρά την πολύ μεγάλη αναστάτωση που δημιούργησε η ανακοίνωση της φυγής του Δημήτρη Γιαννακόπουλου, ο Παναθηναϊκός βρήκε τον τρόπο να νικήσει με 69-55 τη Φενέρμπαχτσε στο κλειστό του ΟΑΚΑ και να περάσει στην πρώτη θέση του ομίλου του στην Ευρωλίγκα.

Μετά από ένα μουδιασμένο πρώτο δεκάλεπτο, η ομάδα του Αργύρη Πεδουλάκη παίρνοντας ορμή από την άμυνα και παίζοντας γρήγορα στην επίθεση αντέστρεψε τα εις βάρος της δεδομένα

και δημιούργησε διαφορά ακόμα και 9 πόντων με μεγάλο πρωταγωνιστή τον Σοφοκλή Σχορτσανίτη.

Η μεγάλη αστοχία της Φενέρ χάρισε την άνεση στον Παναθηναϊκό να μην χάσει την πρωτοπορία στο προβληματικό ξεκίνημά του στην τρίτη περίοδο και όταν ο Μπανκς με τον Πάνκο πήραν μπροστά τα πάντα έγιναν πιο εύκολα για τους Κυπελλούχους Ελλάδας.

Οι γηπεδούχοι μάλιστα κυριάρχησαν πλήρως στο τελευταίο τρίλεπτο του αγώνα φτάνοντας τη διαφορά ακόμα και στους 18 πόντους για να νικήσει τελικά με το άνετο πειστικό 69-55.

Στο ημίχρονο του αγώνα η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, μέσω του ιστορικού ηγέτη της Παύλου Γιαννακόπουλου, τίμησε τον Μάικ Μπατίστ ο οποίος δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά του.

Τα δεκάλεπτα: 12-14, 29-23, 43-37, 69-55

Παναθηναϊκός (Πεδουλάκης): Μπράμος 9(1), Πάνκο 15, Ματσιούλις, Ούκιτς 4, Λάσμε 8, Τσαρτσαρής 4, Διαμαντίδης 9(1), Μπανκς 9(1), Ξανθόπουλος, Σκορδίλης, Σχορτσανίτης 11.

Φενέρμπαχτσε (Πιανιτζάνι): ΜακΚάλεμπ 7(1), Ονάν 5(1), Ερμίς, Σάτο 20(3), Μπρέμερ, Άντερσεν 8, Σαβάς, Μπατίστ 4, Κάραμαν 2, Μπογκντάνοβιτς 6, Πρέλτζιτς 3.

Keywords
Τυχαία Θέματα