Νέα συνδικαλιστική παράταξη δια χειρός… ΣΥΡΙΖΑ

09:01 4/3/2014 - Πηγή: Matrix24

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η ιδέα δημιουργίας μίας νέας συνδικαλιστικής παράταξης, με τη συμμετοχή όχι μόνο συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και εκείνων που αποχώρησαν από την ΠΑΣΚΕ και το ΠΑΣΟΚ, βρισκόταν στα συρτάρια της Κουμουνδούρου εδώ και καιρό.

Πλέον, οι συνθήκες φαίνεται πως είναι ώριμες, αφού σήμερα συνδικαλιστές που πρόσκεινται στον χώρο της ριζοσπαστικής Αριστεράς

και, κυρίως, του ΣΥΡΙΖΑ, δίνουν συνέντευξη Τύπου προκειμένου να ανακοινώσουν μία νέα πρωτοβουλία που αναπτύσσεται στις γραμμές του συνδικαλιστικού κινήματος. Οι πρωταγωνιστές του εγχειρήματος ευαγγελίζονται την «ανασύνταξη» και τον «αναπροσανατολισμό» του συνδικαλιστικού κινήματος και θέτουν ως στόχο τη δημιουργία «ενός νέου ριζοσπαστικού, αγωνιστικού ρεύματος το οποίο φιλοδοξούμε να κυοφορήσει επαναστατικές ανατροπές που θα συγκροτήσουν ένα νέο συνδικαλιστικό υπόδειγμα, ικανό να εκπροσωπήσει τη μισθωτή εργασία, το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς καθώς και άλλες συνδικαλιστικές συλλογικότητες και πρόσωπα που μέσα από τις σκληρές μάχες και τους κοινούς αγώνες της δύσκολης μνημονιακής περιόδου επανατοποθετούνται σε αγωνιστική, ριζοσπαστική και ενωτική κατεύθυνση αναλαμβάνουμε την πρωτοβουλία συγκρότησης νέας συνδικαλιστικής παράταξης», όπως τονίζουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους.

Ιδρυτική Συνδιάσκεψη

Οι εν λόγω συνδικαλιστές, που αποτελούν και σήμερα ηγετικά στελέχη της «Αυτόνομης Παρέμβασης» αναμένεται να παρουσιάσουν στις 12.30 το μεσημέρι στο κτήριο της ΟΤΟΕ τον οδικό χάρτη για την δημιουργία της νέας συνδικαλιστικής παράταξης, η ίδρυση της οποίας θα επισφραγιστεί στην ιδρυτική συνδιάσκεψη που θα γίνει το διήμερο 15-16 Μαρτίου στο Σινέ Κεραμεικός.

Η εν λόγω πρωτοβουλία απηχεί τον έντονο προβληματισμό που επικρατεί στην Κουμουνδούρου για τα πενιχρά αποτελέσματα που φέρνει ως τώρα ο ΣΥΡΙΖΑ και οι προσκείμενοι σ’ αυτόν συνδυασμοί στις συνδικαλιστές ενώσεις, αλλά και επαγγελματικούς-επιστημονικούς συλλόγους. Συγκεκριμένα, ενώ στην αξιωματική αντιπολίτευση πολλοί προέβλεπαν ότι η «Αυτόνομη Παρέμβαση» θα μπορούσε να διεμβολίσει την ΠΑΣΚΕ και τις δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ στην ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ, τα ως τώρα αποτελέσματα κάθε άλλο παρά έχουν δείξει «ανατροπή» αντίστοιχη με τα πανελλαδικά ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ.

Παράλληλα, με εξαίρεση τις επιτυχίες του ΣΥΡΙΖΑ στους συλλόγους των καθηγητών δημόσιας εκπαίδευσης και των γιατρών του πρώην ΕΟΠΥΥ, πενιχρά ήταν τα αποτελέσματα για την Κουμουνδούρου και στις πρόσφατες αρχαιρεσίες στο ΤΕΕ, αλλά και στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών.

Τούτων δοθέντων, η Κουμουνδούρου επιχειρεί να δώσει νέα «πνοή» στην παρουσία της στα κινήματα και τον συνδικαλισμό, προκειμένου να αποκτήσει αξιοσημείωτη παρουσία στα συνδικάτα. Εξάλλου, κατά πολλούς, η σταθερότητα μίας ενδεχόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ περνά μέσα από την κυριαρχία των δυνάμεων της Κουμουνδούρου στο συνδικαλιστικό κίνημα…

Keywords
Τυχαία Θέματα