Νέα επίθεση κατά Χριστιανών στην Νιγηρία

Νεκροί βρέθηκαν 15 χριστιανοί στα σπίτια τους στην πόλη Μουσάρι μετά από επίθεση, που δέχθηκαν στα σπίτια τους από ισλαμιστές της οργάνωσης Μπόκο Χαράμ την Παρασκευή.

«Έπειτα από πληροφορίες που συλλέξαμε, οι επιτιθέμενοι μπήκαν σε σπίτια και σκότωσαν δεκαπέντε ανθρώπους την ώρα που κοιμόντουσαν», δήλωσε μέλος ανθρωπιστικής οργάνωσης.

Ο εκπρόσωπος του στρατού είχε επιβεβαιώσει το Σάββατο την επίθεση στο Μουσάρι κάνοντας λόγο μόνο για πέντε θανάτους, εκ των οποίων ένας νιγηριανός αστυνομικός, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Σήμερα, ο εκπρόσωπος διατήρησε τον απολογισμό των

πέντε θανάτων διευκρινίζοντας πως ορισμένα θύματα σκοτώθηκαν από πυροβολισμούς και άλλα δέχτηκαν επίθεση με μαχαίρια.

Ανάμεσα στα θύματα “ήταν ένας αστυνομικός της τροχαίας και 14 πολίτες. Τα θύματα είχαν επιλεγεί καθώς όλα ήταν χριστιανοί. Ορισμένοι είχαν μετακομίσει στη συνοικία αυτή από άλλες περιοχές που είχαν πληγεί από τις επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ”, εξήγησε μέλος ανθρωπιστικής οργάνωσης.

Το χωριό Μουσάρι βρίσκεται στα περίχωρα του Μαϊντουγκούρι, προπύργιο της Μπόκο Χαράμ. Οι βιαιότητες που αποδίδονται στην οργάνωση καθώς και η αιματηρή καταστολή τους από τις δυνάμεις της τάξης έχουν κοστίσει τη ζωή, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις, σε περισσότερους από 3.000 ανθρώπους από το 2009. Η πιο πολυπληθής χώρα της Αφρικής, η Νιγηρία έχει 160 εκατομμύρια κατοίκους, με το νότο να κατοικείται κυρίως από χριστιανούς και το βορρά από μουσουλμάνους.

Keywords
Τυχαία Θέματα