Πρόσω ολοταχώς για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής

Ήδη από την Παρασκευή η αξιωματική αντιπολίτευση ζητά την επέκταση των ερευνών και σε άλλα πρόσωπα συμπεριλαμβανομένου του πρώην Υπουργού Οικονομικών, Γιώργου Παπακωνσταντίνου. Παράλληλα, χωρίς να ανοίγει τα χαρτιά του ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι λαό θα αξιοποιήσει όλες τις νομικές δυνατότητες που παρέχονται από το ισχύον θεσμικό πλαίσιο, για την απόδοση και τον καταλογισμό ευθυνών.

Από την πλευρά της η Δημοκρατική Αριστερά κρίνει επιβεβλημένη την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής της Βουλής

ώστε να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση για τον πρώην Υπουργό, προκειμένου να υπάρξει πλήρης διερεύνηση της υπόθεσης και η κατά νόμον απόδοση ευθυνών. Σε αυτή την πρόταση έχει συμφωνήσει και το ΠΑΣΟΚ, που έχει ζητήσει να κινηθούν όλες εκείνες οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες που κατά το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής θα οδηγήσουν, με τον πιο πρόσφορο τρόπο, στην απόδοση όλων των ευθυνών. Με την πρόταση αυτή συμφώνησε και η κυβέρνηση, σύμφωνα με δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου Σίμο Κεδίκογλου.

Υπέρ της σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τη λίστα Λαγκάρντ τάσσονται και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες οι οποίοι επιμένουν επίσης στην πρότασή τους για σύσταση προανακριτικής επιτροπής και για το Μνημόνιο.

Υπενθυμίζουμε ότι για την σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής, απαιτούνται τουλάχιστον 30 υπογραφές βουλευτών. Επίσης, ο φάκελος για τη λίστα Λαγκάρντ που απεστάλη από το Υπουργείο Δικαιοσύνης παρελήφθη από την Βουλή των Ελλήνων και αμέσως ενημερώθηκαν τα κόμματα και με βάση τον Κανονισμό της Βουλής, υπάρχει άμεση πρόσβαση στα στοιχεία του φακέλου ώστε να ενημερωθούν πλήρως.

Αντιδράσεις από τον ΣΥΡΙΖΑ

Από την πλευρά της η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, Ζωή Κωνσταντοπούλου, τόνισε σχετικά: «Μάταια προσπαθούν να αντλήσουν πολιτικά και δικονομικά οφέλη οι ενεχόμενοι από τη διαγραφή του γνωστού συνεργού τους» και ξεκαθάρισε ότι οι ευθύνες «δεν περιορίζονται στο πρόσωπο του οποίου τις υπουργικές επιλογές και πολιτικές νομιμοποίησαν ασμένως και εξακολουθούν να εφαρμόζουν ευλαβικά, το πρόσωπο που μέχρι χτες υπέθαλπαν και που σήμερα αποφάσισαν να «θυσιάσουν», κατά την γνωστή πρακτική και μεθοδολογία έκνομων οργανώσεων». Κάνοντας λόγο για εμπαιγμό στην προσπάθεια σύστασης προανακριτικής επιτροπής, που να στοχοποιεί μόνο τον Γιώργο Παπακανωσταντίνου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ σημείωσε: ««Ανάμεσα στα ανάλγητα φορολογικά μέτρα των μνημονίων και τη συνένοχη αδράνεια και διευκόλυνση της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής μεγάλης κλίμακας εμπαίζεται το περί δικαίου αίσθημα και αποκαλύπτεται ο προσωπικός δόλος και η οργανωμένη σύμπραξη σε μια ακόμη μορφή προδοσίας της χώρας, του δημοσίου συμφέροντος και της λαϊκής εντολής».

Keywords
Τυχαία Θέματα