Να σταματήσει ο Πελεγρίνης την απεργία ζητά ο Αρβανιτόπουλος

Όπως αναφέρει σε δήλωση του ο Κ. Αρβανιτόπουλος:

«Στη χθεσινή Γενική Συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών μια μικρή μειοψηφία επέβαλε το χάος και τις αποφάσεις δια βοής.

Σήμερα διοικητικοί υπάλληλοι που προσήλθαν να εργαστούν, προπηλακίστηκαν και παρεμποδίστηκαν στην άσκηση των καθηκόντων τους.

Επικοινώνησα με τον Πρύτανη του ΕΚΠΑ κ. Πελεγρίνη και του ζήτησα:

1ον να εφαρμόσει

την ομόφωνη απόφαση της Συγκλήτου της 25ης Νοεμβρίου για επαναλειτουργία του ΕΚΠΑ και

2ον να προβεί πάραυτα σε δημόσια δήλωση και στις ενέργειες εκείνες που θα διασφαλίζουν το άμεσα άνοιγμα του Πανεπιστημίου και το δικαίωμα των εργαζομένων στην εργασία που παρεμποδίστηκε.

Ο Πρύτανης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου πρέπει να ασκήσει τα καθήκοντά του, όπως ο νόμος ορίζει, ώστε να μην θιγούν περαιτέρω το κύρος και οι λειτουργίες του Ιδρύματος».

Η τηλεφωνική επικοινωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές έγινε μετά τη χθεσινή απόφαση για συνέχιση της απεργίας, που λήφθηκε δια βοής, και την ένταση που προκλήθηκε σήμερα στο ΕΚΠΑ όπου, σύμφωνα με τον γενικό γραμματέα του συλλόγου των υπαλλήλων, Δημήτρη Σακάτο, περίπου 50% των υπαλλήλων προσήλθαν εντέλει στις διοικητικές υπηρεσίες για να εργαστούν. Εξάλλου, κάποιοι από εκείνους που προσήλθαν στην εργασία τους δήλωσαν ότι δέχθηκαν απειλές από απεργούς συναδέλφους τους.

Την πληροφορία διαψεύδει από την πλευρά της η απεργιακή επιτροπή των υπαλλήλων, που υποστηρίζει ότι η απεργία συνεχίζεται κανονικά και ότι ουδείς εκ των υπαλλήλων προσήλθε στην εργασία του αφού, μεταξύ άλλων, η απεργία περιφρουρείται.

Στο μεταξύ, ο υπουργός Παιδείας είχε σήμερα συνάντηση με εκπροσώπους των υπαλλήλων του ΕΜΠ. Η συνάντηση διήρκεσε τρεις ώρες και χαρακτηρίστηκε σε «θετικό« κλίμα και «εποικοδομητική», από παράγοντες του υπουργείου, οι οποίοι τόνισαν ότι ο διάλογος συνεχίζεται.

Εκπρόσωποι των υπαλλήλων του Ιδρύματος ανέφεραν ότι «ο διάλογος είχε καλύτερες βάσεις από την προηγούμενη φορά στην κατεύθυνση του να αναζητηθούν λύσεις ώστε να μη χαθούν θέσεις εργασίας».

Πάντως στο Μετσόβιο ήδη τέσσερις σχολές (Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, Μηχανολόγοι Μηχανικοί, Πολιτικοί Μηχανικοί και Ναυπηγοί) έχουν ανοίξει και τα μαθήματά τους γίνονται κανονικά, ενώ οι υπόλοιπες πέντε τελούν υπό κατάληψη από ομάδες φοιτητών.

Keywords
Τυχαία Θέματα