Αναβάλλεται η επιστροφή της τρόικας

Σύμφωνα με το Reuters, το κλιμάκιο της τρόικας ακύρωσε την επίσκεψή του στην Ελλάδα γιατί η χώρα δεν έχει υλοποιήσει συγκεκριμένες μεταρρυθμίσεις για τις οποίες είχε δεσμευτεί στο πλαίσιο του μνημονίου.

Τα στελέχη της τρόικας θα επέστρεφαν στην Αθήνα για να αξιολογήσουν την πρόοδο του ελληνικού προγράμματος ενόψει

του Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου.

Ερωτηθείς, αν η ακύρωση της επίσκεψης σημαίνει και πιθανότητα μη έγκρισης της επόμενης δανειακής δόσης προς την Ελλάδα, αξιωματούχος δήλωσε στο Reuters μέσω email: «Σωστά».

Εκπρόσωπος της Κομισιόν δήλωσε ότι οι συνομιλίες με την ελληνική κυβέρνηση θα συνεχιστούν. «Δεν έχουμε αποφασίσει ακόμα πότε ακριβώς θα επιστρέψει η αποστολή», πρόσθεσε.

Σε σχέση με όσα αναφέρει το Reuters από το Υπουργείο Οικονομικών ανακοινώθηκε ότι «η κυβέρνηση είναι σε επαφή με την τρόικα για να βρεθεί η πιο πρόσφορη ημερομηνία επιστροφής της, προκειμένου ως το τέλος του έτους να έχουν ολοκληρωθεί τόσο οι προαπαιτούμενες δράσεις, όσο και η τρέχουσα επισκόπηση (review) του προγράμματος».

Πληροφορίες από τις Βρυξέλλες, τις οποίες επικαλείται το ΑΠΕ-ΜΠΕ, αναφέρουν επίσης ότι οι υπουργοί Οικονομικών σκέφτονται ήδη την κατάτμηση και της επόμενης δόσης, προκειμένου να διατηρήσουν αμείωτη την πίεση προς την ελληνική πλευρά να προχωρήσει στις απαραίτητες αλλαγές.

Το αδιέξοδο των διαπραγματεύσεων μεταξύ της κυβέρνησης και της τρόικας οδήγησε χτες σε παρέμβαση προς την Αθήνα της επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ και του Ευρωπαίου επιτρόπου για την Οικονομία Όλι Ρεν. Στην τηλεδιάσκεψη τους με τον Γιάννη Στουρνάρα, συμμετείχε και ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ στην τρόικα, Πολ Τόμσεν.

Keywords
Τυχαία Θέματα