Μονόδρομος τα μέτρα, επιμένει ο Στουρνάρας

Απαντώντας στην κριτική της αντιπολίτευσης, ο Γιάννης Στουρνάρας επέμεινε ότι τα μέτρα λιτότητας και ο προϋπολογισμός αποτελούν μονόδρομο και είναι η μοναδική συνταγή που μηδενίζει το έλλειμμα, καθιστά βιώσιμο το χρέος και δημιουργεί προϋποθέσεις ανάκαμψης. Αντιθέτως, υποστήριξε, ότι η αντιπολίτευση

επιδίδεται σε λαϊκισμό, που φέρνει ένα ταξίδι στο άγνωστο.

Όπως εκτίμησε, η μονομερής διαγραφή του χρέους θα οδηγούσε σε άμεση απομόνωση της Ελλάδας από το εξωτερικό, διακοπή του δανεισμού της χώρας και κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων που θα βρίσκοντας εκτός των συνόρων, καθώς και αδυναμία εισαγωγής βασικών αγαθών όπως καύσιμα, φάρμακα, κλπ.

«Θα γυρίσουμε 60 χρόνια πίσω», ισχυρίστηκε.

Όσον αφορά στην κριτική της αντιπολίτευσης σε όσα είχε πει ο πρωθυπουργός, ότι τα ταμειακά διαθέσιμα θα τελείωναν στις 16 Νοεμβρίου αν δεν πάρει η Ελλάδα τη δόση, ο υπουργός Οικονομικών υπερασπίστηκε τον Αντώνη Σαμαρά, λέγοντας ότι στις 16 Νοεμβρίου πρέπει να εξοφληθούν έντοκα γραμμάτια ύψους 5 δισ. ευρώ, γεγονός που χωρίς τη βοήθεια της ΕΚΤ θα οδηγούσε τον ιδιωτικό τομέα σε πλήρη ασφυξία.

Αυτό θα αποφευχθεί από τη στιγμή που θα πάει στην αυριανή σύνοδο του Eurogroup με το νέο Μνημόνιο και τον προϋπολογισμό στις αποσκευές του, είπε και εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «η δόση θα εκταμιευθεί και το πρόγραμμα θα συνεχιστεί με τους καλύτερους δυνατούς όρους».

Keywords
Τυχαία Θέματα