Συνέτριψε την… παραπονούμενη ΑΕΚ ο Ολυμπιακός

Η αλήθεια είναι πάντως ότι το έργο των πρωταθλητών δεν ήταν τόσο εύκολο όσο θα περίμενε κανείς στο πρώτο ημίχρονο. Η ΑΕΚ μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και πίεσε στο μέτρο των δυνατοτήτων της χωρίς όμως να ευτυχήσει να σκοράρει.

Αντιθέτως, ο Ολυμπιακός όχι μόνο τα κατάφερε στην πρώτη του σοβαρή απόπειρα αλλά άφησε την Ενωση και με 10 ποδοσφαιριστές.Ο

Γιάγκο ανέτρεψε τον Μήτρογλου ενώ ο τελευταίος βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ και ο διαιτητής Σιδηρόπουλος υπέδειξε το πέναλτι και απέβαλλε τον ποδοσφαιριστή της Ενωσης.

Ο Αμπτούν ευστόχησε στο χτύπημα και έγραψε το 0-1 στο 23′ δίνοντας ξεκάθαρο πλεονέκτημα νίκης στον Ολυμπιακό ο οποίος όμως δεν αντιμετώπισε το παιχνίδι  με τη δέουσα σοβαρότητα μέχρι το 45′.  Η ΑΕΚ πίεσε εκ νέου και στο 39′ θα μπορούσε να πάρει πέναλτι αν ο διαιτητής Σιδηρόπουλος καταλόγιζε το χέρι του Χολέμπας σε σέντρα του Κοντοε.

Η ΑΕΚ των 10 παικτών βέβαια δεν μπορούσε να απειλήσει για πολύ. Και οι Πειραιώτες, χωρίς να κάνουν κάτι το εντυπωσιακό, πέτυχαν και δεύτερο τέρμα στο 57΄με ωραία προσπάθεια και σουτ του Μήτρογλου.

Από εκει και πέρα το παιχνίδι απέκτησε καθαρά διαδικαστικό χαρακτήρα. Στο τελευταίο δεκάλεπτο πάντως, ο Ολυμπιακός δεν άφησε τις ευκαιρίες να περάσουν να περάσουν ανεκμετάλλευτες και με τους Φουστέρ (85′) και Μήτρογλου (88′) έφτασε στο θριαμβευτικό 4-0.

ΑΕΚ (Λίνεν): Κωνσταντόπουλος (Αραμπατζής 65′), Κοντοές, Γιάγκο, Κορδέρο, Κατσικοκέρης (Φούντας 65′), Κατίδης, Γκερέιρο (Μπουγαϊδης 30′), Λαγός, Φέτσης, Βλάχος, Κουτρουμπής

Ολυμπιακός (Ζαρντίμ): Κάρολ, Μασάντο (Ιμπαγάσα 65′), Παπάζογλου, Φεϊσα, Μήτρογλου, Φουστέρ, Χολέμπας (Μοντστό 86′), Σιόβας, Γκρέκο (Μανιάτης 78′), Τοροσίδης, Αμπντούν

Keywords
Τυχαία Θέματα