ΜΙΣΘΟΙ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΣΤΟ ΜΙΚΡΟΣΚΟΠΙΟ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ

10:20 6/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Λίγο πριν από τις 9.00 το πρωί, οι εκπρόσωποι της Τρόικας πέρασαν το κατώφλι του υπουργείου Εργασίας. Σκληρή αναμένεται η διαπραγμάτευση, παρά το διερευνητικό της χαρακτήρα…

Η συνάντηση αναμένεται διερευνητική, όμως μετά από τις χθεσινές σκληρές διαθέσεις που έδειξαν οι εκπρόσωποι των δανειστών, στο υπουργείο Εργασίας είναι προετοιμασμένοι για όλα τα ενδεχόμενα.

Μισθοί, κόστος εργασίας και ασφαλιστικό αναμένεται να βρεθούν στην ατζέντα της συνάντησης. Φόβοι εκφράζονται ότι οι δανειστές θα ζητήσουν περαιτέρω μείωση στον κατώτατο μισθό, ώστε να φθάσει στα 450 ευρώ μεικτά.

Από

την πλευρά του ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης έχει ετοιμάσει το οπλοστάσιό του, απέναντι σε μια τέτοια πιθανή επίθεση. Σύμφωνα με στοιχεία που θα παρουσιάσει, το μοναδιαίο κόστος εργασίας στην Ελλάδα, έχει μειωθεί μέσα στο 2012 κατά 8,8% και αναμένεται να μειωθεί κατά άλλο ένα 8% μέσα στο 2013. Συνεπώς ο στόχος του Μνημονίου για μείωση του μοναδιαίου κόστους εργασίας κατά 15% μέχρι το 2014 θα επιτευχθεί, λένε οι επιστήμονες στο υπουργείο Εργασίας, μέσα στο προβλεπόμενο διάστημα χωρίς να υπάρχει ανάγκη για περαιτέρω παρεμβάσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα