ΠΤΩΣΗ ΤΖΙΡΟΥ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΣΤΕΡΑ

09:30 6/7/2012 - Πηγή: Matrix24

Μειωμένος κατά 2,5 εκατ.ευρώ (στα 28,7 εκατ.ευρώ) ήταν το 2011 ο κύκλος εργασιών στο ξενοδοχειακό συγκρότημα «Αστήρ Παλάς ΑΞΕ», όπως είπε στη γενική συνέλευση των μετόχων ο αντιπρόεδρος Άνθιμος Θωμόπουλος.

Η μείωση αυτή αποδόθηκε πρωτίστως στο γεγονός ότι πέρυσι δεν ήταν η χρονιά των ανά διετία διενεργούμενων εκδηλώσεων των Ποσειδωνίων, αλλά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο τουρισμός της Αθήνας. Σε επίπεδο, πάντως, εσόδων ανά διαθέσιμο δωμάτιο, όπως είπε, ο «Αστέρας» είχε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση από όλα τα μεγάλα

ξενοδοχεία της Αθήνας, με δείκτη 110,68 ευρώ έναντι του μέσου δείκτη 78,1 ευρώ για τα πεντάστερα ξενοδοχεία της περιοχής.

Ο κ. Θωμόπουλος δεν έκανε καμιά αναφορά στο ζήτημα της πώλησης του συγκροτήματος, τονίζοντας, όμως, ότι η διοίκηση «παρακολουθεί με ιδιαίτερη προσοχή τις εξελίξεις στο χώρο του ελληνικού και αθηναϊκού τουρισμού» και ότι«επεξεργάζεται σειρά εναλλακτικών δράσεων», εξαντλώντας κάθε δυνατότητα για να «αντιμετωπιστούν με επιτυχία οι προκλήσεις των καιρών.».

Η γενική συνέλευση ενέκρινε τη διάθεση των κεφαλαίων που αντλήθηκαν από την τελευταία αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας, ενέκρινε, επίσης, τη  χορήγηση αδείας στα μέλη του Δ.Σ. ή και σε διευθυντές να μετέχουν σε Διοικητικά Συμβούλια ή στη Διεύθυνση Εταιρειών του ομίλου της Εθνικής Τράπεζας, που επιδιώκουν όμοιους ή παρεμφερείς σκοπούς με την εταιρεία, ενώ στη θέση παραιτηθέντων μελών εξελέγησαν ως νέα μέλη του Δ.Σ. οι κ.κ. Πέτρος Χριστοδούλου, Δημήτριος Δημόπουλος, Κωνσταντίνος Μίχαλος και Πολυχρόνης Γριβέας (που ήταν αναπληρωτής διευθύνων σύμβουλος του ”Αστέρα” επί θητείας στην Εθνική του κ.Τάκη Αράπογλου).

Keywords
Τυχαία Θέματα