«ΜΗΝΥΜΑ ΠΕΡΙΣΤΟΛΗΣ ΤΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ Η ΣΥΛΛΗΨΗ ΒΑΞΕΒΑΝΗ»

Στο πλευρό του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, που απολογείται αύριο για τη δημοσίευση λίστας Ελλήνων καταθετών στην Ελβετία τάσσεται  και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Ρένα Δούρου μιλώντας στο matrix24.gr.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Η κ. Δούρου, που παραβρέθηκε σήμερα το πρωί στην Ευελπίδων, μιλώντας στο matrix24.gr, σημειώνει ότι με τη σύλληψη Βαξεβάνη

«αποστέλλεται ένα σαφές μήνυμα με παραλήπτες όλους μας: εκείνο της περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων».
Ολόκληρη η δήλωση της κ. Ρένας Δούρου στο matrix24.gr έχει ως εξής:

«Δυστυχώς, παρότι προκλητική, η αυτεπάγγελτη δίωξη κατά του δημοσιογράφου Κώστα Βαξεβάνη, εξαιτίας της δημοσιοποίησης μέσω του περιοδικού του, της περιβόητης λίστας Λαγκάρντ, δεν προκαλεί έκπληξη. Με την έννοια ότι, πέρα από τη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι φανερό ότι αποστέλλεται ένα σαφές μήνυμα με παραλήπτες όλους μας. Εκείνο της περιστολής των δημοκρατικών δικαιωμάτων. Δυστυχώς, οι αναλύσεις μας, οι αναλύσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ περί κρίσης, πλέον Δημοκρατίας, επαληθεύονται.
Η δίωξη Βαξεβάνη, όπως και οι συνθήκες πλήρους περιφρούρησης υπό τις οποίες διεξήχθη η στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης, λειτουργούν ως παράδειγμα, προκειμένου να περάσουν τα μέτρα με όσο το δυνατόν λιγότερες αντιδράσεις/αντιστάσεις.
Η δε δικαιολογία της τρικομματικής κυβέρνησης περί «εθνικής αναγκαιότητας» των μέτρων είναι σαθρή, αλλά γνωστή.
Όπως γνωστό είναι και το ότι η κυβέρνησή μας έχει επιλέξει στρατόπεδο. Βρίσκεται απέναντι στους πολίτες, στο πλευρό ενός παραπαίοντος πολιτικού συστήματος που επιζητεί διαιώνιση, ενός χρεοκοπημένου τραπεζικού τομέα που θέλει να επιβιώσει με τα λεφτά των φορολογουμένων και των υπάκουων συμμάχων τους, των κατεστημένων ΜΜΕ, που βάλλουν σε κάθε ευκαιρία κατά των προσπαθειών αντίστασης.
Είναι γνωστό ότι πριν ξημερώσει, έρχεται το πιο βαρύ σκοτάδι. Αυτή την περίοδο βιώνουμε σήμερα!»

Keywords
Τυχαία Θέματα