ΝΕΑ ΛΙΣΤΑ ΜΕ 71.000 ΑΚΙΝΗΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΙΚ

Αν και το 40% των ακινήτων είναι καταπατημένα, το ελληνικό δημόσιο μπορεί να θεωρεί τον εαυτό του μεγάλο γαιοκτήμονα έχοντας στην διάθεσή του περισσότερα από  71.000 ακίνητα.

Όπως προκύπτει από ρεπορτάζ της εφημερίδα; «Ημερησία», το ελληνικό δημόσιο διαθέτει τίτλους για 71.244 ακίνητα με επιφάνεια που ξεπερνά τα 3,5 εκατομμύρια στρέμματα. Ο λόγος, που ο φάκελος από τα χέρια των επικεφαλής της Εταιρείας Ακινήτων Δημοσίου Α.Ε. (ΕΤΑΔ Α.Ε.) μεταβιβάστηκε στον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα ήταν για

να διαπιστωθεί ποια από τα ακίνητα μπορούν να πέσουν στην «λίστα» των αποκρατικοποιήσεων.

Από αυτά μόνο τα 9.786 ή το 13,74% είναι ελεύθερα και επομένως μόνον αυτά θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν άμεσα και χωρίς να υπάρξει εμπλοκή από κανέναν. Ωστόσο, η απουσία κτηματολογίου δυσχεραίνει την αξιοποίησή τους ή καλύτερη την εκποίησή τους. Και δεν φτάνει αυτό, αλλά περί τα 16.230 των ακινήτων δεν έχουν ολοκληρωμένο φάκελο, για την ακριβή θέση όσο και για το μέγεθος τους. Πέραν όλων των άλλων πρέπει να σημειωθεί ότι το 40% των ακινήτων είναι καταπατημένα και το κράτος δεν μπορεί αυτομάτως να τα έχει στην διάθεσή τους, χωρίς να προηγηθούν δικαστικές πράξεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα