Μια «Κιβωτός» για ξεχασμένα παιδιά

Το 1998, ο 26χρονος -τότε- ιερέας Αντώνιος Παπανικολάου δημιούργησε μια φωλιά στοργής και φροντίδας για τα παιδιά της «άλλης» Αθήνας. Η μη κυβερνητική οργάνωση «Κιβωτός του Κόσμου» έγινε γρήγορα η πιο ζεστή οικογένεια για τα «ξεχασμένα» παιδιά. Με αφορμή τις ημέρες των χριστουγεννιάτικων εορτών, οι Γιώργος Νταλάρας, Χρήστος Θηβαίος, Γιάννης Κότσιρας, Κωστής Μαραβέγιας, Γιώργος Ανδρέου, Ελένη Τσαλιγοπούλου,

Ελευθερία Αρβανιτάκη, Παντελής Θαλασσινός και Ντίνα Κώνστα θα διαβάσουν παραμύθια και θα τραγουδήσουν για τα παιδιά που ζουν στο σπιτικό της Κιβωτού του Κόσμου.

Κάθε παιδί που μπαίνει στον χώρο των εκδηλώσεων δεν θα πληρώνει είσοδο, αλλά θα προσφέρει ένα δώρο για τα παιδιά της Κιβωτού. Όσο για τον γονιό, αγοράζοντας το εισιτήριο των 5 ευρώ, θα πρέπει να γνωρίζει ότι το ποσόν θα πηγαίνει απευθείας στην Κιβωτό. Το Μουσείο Ελληνικής Λαϊκής Τέχνης με την βοήθεια των μικρών του φίλων θα φτιάξει το σκηνικό των εκδηλώσεων.

«Γιορτινές μέρες ακόμα και στις πιο δύσκολες μέρες ανήκουν στα παιδιά, και πιο πολύ στα παιδιά που έχουν ανάγκη από ένα παραμύθι, ένα τραγούδι, ένα χάδι, ένα δώρο, ένα ζεστό σπίτι όπως αυτό που προσφέρει η Κιβωτός. Χρόνια Πολλά, χρόνια καλά, με υγεία. Το Σάββατο θα ανταλλάξουμε ευχές, θα πούμε χριστουγεννιάτικα παραμύθια και θα στηρίξουμε το πολύ δύσκολο έργο που έχει αναλάβει η Κιβωτός για τα παιδιά» δήλωσε ο Γιώργος Νταλάρας.

Ο Κωστής Μαραβέγιας από την πλευρά του ευχήθηκε: «Τα όνειρα τα παιδικά να γίνουν όνειρα αντρών και γυναικών βουτηγμένα σε σοκολάτα, μπιχλιμπίδια και ζαχαρωτά. Κι αυτή η ζωή να ξεχειλίζει από ευτυχία, αγάπη και υγεία. Σύνεση, μέτρο ως προς τη σκέψη και χείμαρρος-ωκεανός συναισθημάτων. Να είναι η ζωή ορόσημο και άστρο για τις επόμενες γενιές».

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

Σάββατο 22/12: Γιώργος Νταλάρας

Κυριακή23/12: Χρήστος Θηβαίος

Δευτέρα 24/12: Γιάννης Κότσιρας

Πέμπτη 27/12: Κωστής Μαραβέγιας

Παρασκευή 28/12: Γιώργος Ανδρέου, Ελένη Τσαλιγοπούλου

Σάββατο 29/12: Ελευθερία Αρβανιτάκη

Δευτέρα 31/12: Παντελής Θαλασσινός, Ντίνα Κώνστα.

INFO: www.kivotostoukosmou.org. Ιανός, Σταδίου 24, Αθήνα, 210 321791.

Keywords
Τυχαία Θέματα