Συν… τέλεια, τέλεια, τέλεια!

Σήμερα, 21/12/2012 θα έχουμε σεισμούς 13 και άνω βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, βίαιες μετακινήσεις των τεκτονικών πλακών της Γης, μετακίνηση του παγωμένου φλοιού των πόλων, άνοδο της στάθμης της θάλασσας και δημιουργία τεράστιων παλιρροϊκών κυμάτων. Ηφαίστεια πρόκειται και ξεράσουν καυτή λάβα, ενώ ταυτόχρονα ένας μετεωρίτης και ένας πλανήτης θα προσκρούσουν στη γη. Το σενάριο είναι σούπερ, αλλά καθόλου πραγματικό. Αν όλα τα παραπάνω τα πεις

σε έναν επιστήμονα θα σου απαντήσει: «Μα τι πίνεις και δε μας δίνεις;». Αν τα πεις σε έναν παραγωγό του Χόλιγουντ θα σου αποκριθεί: «Φίλε μου, έχουν γυριστεί τέτοιες ταινίες. Ο κόσμος θέλει κάτι καινούργιο για να πληρώσει εισιτήριο…». Ωστόσο, το ενδεχόμενο του τέλους του κόσμου «πουλάει» στον μέσο άνθρωπο και τον κάνει να αγχώνεται (είτε το παραδέχεται είτε όχι). Πόσοι από εσάς ξύπνησαν σήμερα το πρωί και δεν μπήκαν στον κόπο να σκεφτούν, έστω και για ένα κλάσμα του δευτερολέπτου: «Ρε μπας και έρχεται η συντέλεια;».

Οι επιστήμονες ξέρουν καλύτερα

Οι ηλιακές καταιγίδες, οι σεισμοί, τα τσουνάμι, η πτώση των μετεωριτών και τα άλλα φαινόμενα που περιγράφει το σενάριο της καταστροφής είναι, όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, φαινόμενα που μπορούν να συμβούν ανά πάσα στιγμή και μπορούν να δημιουργήσουν μόνο τοπικές καταστροφές. Μάλιστα, η ΝASA έχει εκδώσει ανακοίνωση, με την οποία καταρρίπτει επιστημονικά ένα προς ένα τα επιχειρήματα της καταστροφολογικής πρόβλεψης.

Οι προφητείες προσδιορίζουν το τέλος του κόσμου στις 21 Δεκεμβρίου 2012, ερμηνεύοντας την ολοκλήρωση ενός κύκλου του ημερολογίου των Μάγιας. «Όλα τα ημερολόγια είναι κυκλικά. Το ημερολόγιο των Μάγιας δεν λήγει στις 21 Δεκεμβρίου, απλώς αυτή η ημερομηνία σηματοδοτεί το τέλος ενός κύκλου και την αρχή ενός άλλου. Είναι όπως η 31η Δεκεμβρίου για το δικό μας ημερολόγιο» αναφέρει ο αστρονόμος του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών Νίκος Ματσόπουλος. «Για να το πούμε διαφορετικά, κανένα ημερολόγιο, ούτε βέβαια και εκείνο των Μάγιας, δεν είναι προφητικό. Τα ημερολόγια είναι απλά μια ανθρώπινη επινόηση, που χρησιμοποιείται, προκειμένου να παρακολουθείται και να καταγράφεται το πέρασμα του χρόνου και όχι για να προβλέπεται το μέλλον», επισημαίνει ο Αλέξης Δεληβοριάς, αστρονόμος του Ευγενίδειου Πλανηταρίου.

Ο Άποφις είναι η (πιθανή) πραγματική απειλή

Σύμφωνα με άρθρο του αστροφυσικού Χρίστου Γούδη, το μόνο πραγματικά αναμενόμενο και «εν δυνάμει καταστροφικό» αστροφυσικό γεγονός αυτού του είδους, το οποίο όμως θα αρχίσει να γίνεται ορατό με γυμνό οφθαλμό από το 2029, είναι η επικείμενη κατά το 2036 έλευση του αστεροειδούς Άποφι, ενός κοσμικού σώματος της τάξεως των 300 μέτρων, ο οποίος, και αν ακόμη στοχεύει τη Γη μας, είναι δυνατόν να εκτραπεί της πορείας του, με βάση τις δυνατότητες που μας παρέχουν ακόμη και τα σημερινά τεχνολογικά μας μέσα στον τομέα της διαστημικής και της βαλλιστικής επιστήμης…

Οι κιβωτοί, οι συλλήψεις και ο θηλυκός μεσσίας στην Κίνα

Τις τελευταίες ημέρες οι κινεζικές αρχές έχουν γίνει συνολικά σε επτά επαρχίες περίπου 100 συλλήψεις υπόπτων για διάδοση φημών που σχετίζονται με θρησκευτικές σέχτες. Οι 37 από αυτούς είναι μέλη μιας οργάνωσης που ονομάζεται «Εκκλησία του Παντοδύναμου Θεού», η οποία παλιότερα είχε προβλέψει (άστοχα φυσικά) το τέλος του κόσμου και τα μέλη της οποίας πιστεύουνσε έναν θηλυκό Ιησού και ότι ο κόσμος θα τελειώσει με σεισμούς και τεράστια παλιρροϊκά κύματα. Φήμες αναφέρουν ότι ο άνδρας που επιτέθηκε με μαχαίρι πριν από μερικές ημέρες εναντίον 22 παιδιών δημοτικού στη Χενάν, είχε επηρεαστεί από τις δοξασίες ότι το τέλος είναι κοντά.

Δύο Κινέζοι, ο Λου Ζενγκζού και ο Γιάνγκ Ζονγκφού προετοιμάζονται για την καταστροφή που κατά την άποψή τους θα προκύψει μέσω πλημμύρας κατασκευάζοντας κιβωτούς τύπου Νώε. Ο πρώτος κατασκεύασε για τον εαυτό του μια μεγάλη κιβωτό, η οποία κόστισε περί τα 121.092 ευρώ, ενώ ο δεύτερος έχει φτιάξει μικρά στρογγυλά καταφύγια, τα οποία πωλούσε στην τιμή των 615 περίπου ευρώ…

Στη Ρωσία προσέχουν για να …έχουν

Δεν είναι λίγοι οι οποίοι στη Ρωσία -και ειδικά στις μεγάλες πόλεις, όπως στη Μόσχα- ο κόσμος ψωνίζει προμήθειες για να τη βγάλει καθαρή (όσο γίνεται) μετά την καταστροφή. Μεγάλο πάρτι …διάσωσης με εισιτήριο περί τα 1.000 ευρώ διοργανώνεται στη Μόσχα στο καταφύγιο 42, που είχε κατασκευαστεί σε βάθος 65 μέτρων από τους σοβιετικούς για υψηλόβαθμα στελέχη της κυβέρνησης τον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο.

Ο ηγέτης των Τσετσένων Ραμζάν Καντίροφ αναγκάστηκε να κάνει έκκληση, ώστε να σταματήσει η τρέλα του κόσμου ενόψει της …επικείμενης συντέλειας του κόσμου. Πάντως ο υπουργός Έκτακτων Περιστατικών Β. Πουτσκόφ έφτιαξε ειδική τηλεφωνική γραμμή, για να εξυπηρετεί το …άγχος των πολιτών.

Οι τουριστικοί προορισμοί της συντέλειας

Το Μπούγκαρατς της Γαλλίας και το Σίριντσε της Τουρκίας είναι δύο χωριά για τα οποία έχει κυκλοφορήσει η φήμη ότι θα σωθούν από την επικείμενη καταστροφή του κόσμου σε σημείο που έχουν γίνει …τουριστικοί προορισμοί της συντέλειας. Μάλιστα, κάποιοι Αμερικανοί τηλεφωνούν τελευταία αναζητώντας κατάλυμα και πληρώνοντας όσο, όσο. Στο Σίριντσε αναμένονται περίπου 15.000 επισκέπτες…

Ατάκες με χιούμορ στο διαδίκτυο και τα social media για την συντέλεια

- Επειδή δεν έχω ξαναπάει σε τέλος του κόσμου, τι να φορέσω;

- Εσείς που θα κάνετε τέλος του κόσμου; Εμείς κανονίσαμε να μαζευτούμε σε σπίτι.

- Ανακοίνωση: Η NASA επιβεβαιώνει πως στις 21 Δεκεμβρίου 2012, γύρω στις 17:15, ο ουρανός θα σκοτεινιάσει. Το φαινόμενο αυτό λέγεται «νύχτα».

- Φήμες λένε πως και να τελειώσει ο κόσμος στις 21 Δεκεμβρίου, το «Κωνσταντίνου και Ελένης» θα συνεχίζει να παίζει κανονικά από μονό του.

- Την Παρασκευή λέω να ντυθώ με την τελευταία λέξη της μόδας…

- ‎22/12/2012, 13:41, «νιώθω τόσο μόνος»… - Κωνσταντίνος Μητσοτάκης


Keywords
Τυχαία Θέματα