Μια χαρά είναι το πρόγραμμα, λένε οι Βρυξέλλες

Ο επίτροπος Οικονομικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν ήταν σαφής κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Ecofin, του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών της Ένωσης: «Αυτά είναι απλοϊκά και πως το πρόγραμμα είναι απολύτως σωστό», δήλωσε, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται σήμερα η «Ναυτεμπορική».

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο επίτροπος δεν τοποθετήθηκε επί του ζητήματος ύστερα από σχετικό ερώτημα, αλλά αυτοβούλως, δείχνοντας ότι η προσήλωση στη σκληρή λιτότητα αποτελεί συνειδητή επιλογή των Βρυξελλών.

Παράλληλα, ο διευθυντής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας, Κλάους Ρέγκλινγκ, δήλωσε στην τηλεόραση

του Σκάι ότι το ζήτημα των «λάθος πολλαπλασιαστών» είναι δευτερευούσης σημασίας, ρίχνοντας τη «μπάλα» στο γήπεδο του υπερβολικού ελλείμματος.

Με ψαλιδισμένα τα φτερά, ο Γιάννης Στουρνάρας φέρεται να περιόρισε τα αιτήματα της ελληνικής κυβέρνησης για τη χαλάρωση του προγράμματος και να ζητεί πλέον μόνο τη μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση -εξάλλου η αύξησή του στο 23% δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

Εν τω μεταξύ, στην άλλη άκρη του Ατλαντικού ο Νομπελίστας οικονομολόγος, Πολ Κρούγκμαν, έγραφε ότι τα Μνημόνια είναι ανήθικο πείραμα σε ανθρώπινα όντα, χαρακτηρίζοντας τρέλα την πολιτική της Γερμανίας απέναντι στην κρίση…

Keywords
Τυχαία Θέματα