Αεροπορική επιδρομή του ΝΑΤΟ στο Αφγανιστάν

«Οι ξένες δυνάμεις πραγματοποίησαν την επίθεση από μόνες τους χωρίς να μας ενημερώσουν. Η επιδρομή έγινε στο χωριό Τσαουαγκάμ και οι 10 νεκροί ήταν άμαχοι μέλη δύο οικογενειών», δήλωσε στο Reuters ο Κυβερνήτης της Κουνάρ Φαζλουλλάχ Ουαχίντι, γεγονός που αν επιβεβαιωθεί είναι πιθανό να αυξήσει την ένταση μεταξύ της κυβέρνησης του προέδρου Χαμίντ Καρζάι και της ηγεσίας της ISAF.

Η επιδρομή έγινε, από αμερικανικές δυνάμεις της Διεθνούς Δύναμης Βοήθειας για την Ασφάλεια (ISAF),

στο ανατολικό Αφγανιστάν, στο χωριό Τσαουαγκάμ, στην περιοχή Σιγκάλ της επαρχίας Κουνάρ και, όπως μεταδίδει το αμερικανικό πρακτορείο Reuters, επιβεβαιώθηκε από τη Διοίκηση της ISAF, χωρίς όμως να είναι σε θέση να επιβεβαιώσει τις απώλειες αμάχων.

«Παίρνουμε όλους τους ισχυρισμούς των αμάχων σοβαρά, κι αφού συλλέξουμε περισσότερα στοιχεία θα αξιολογήσουμε το περιστατικό» δήλωσε ο εκπρόσωπος της ISAF, Ταγματάρχης Adam Wojack.

Η ISAF σε πολλές ανακοινώσεις της αναφέρει ότι οι απώλειες αμάχων κατά τα τελευταία χρόνια, έχουν μειωθεί και ότι οι αντάρτες είναι υπεύθυνοι για το 84 τοις εκατό όλων αυτών των θανάτων και των τραυματισμών.

Η αεροπορική επιδρομή ήρθε μέσα σε λίγες ώρες, μετά τη δήλωση του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα ότι θα αποσύρει τα μισά από τα αμερικανικά στρατεύματα στο Αφγανιστάν (34.000 στρατιώτες), μέχρι το τέλος του τρέχοντος έτους και πως μέχρι το τέλος του 2014 θα ολοκληρωθεί η απόσυρση των αμερικανικών στρατευμάτων, γεγονός που θα σημάνει και το τέλος του αμερικανικού πολέμου στο Αφγανιστάν.

Keywords
Τυχαία Θέματα