Κοψοχρονιά πωλούν τα αυτοκίνητά τους οι Έλληνες, στο εξωτερικό

Ο κ. Θοδωρής Νικολάου μιλώντας στο matrix24.gr είναι καταιγιστικός: « Μας κορόιδεψαν. Μας βάλανε να αγοράσουμε αμάξια όταν μειώθηκαν τα τεκμήρια και τώρα καλούμαστε να πληρώσουμε φόρους μεγαλύτερους από την αξία του αυτοκινήτου μας. Μας αντιμετωπίζουν σαν πάμπλουτους.»

Μια παράπλευρη συνέπεια της παρατεταμένης κρίσης που πλήττει τα ελληνικά νοικοκυριά, είναι αυτή της μεταπώλησης πολυτελών αυτοκινήτων.

Συγκεκριμένα, πολυτελή ΙΧ μεταπωλούνται σε ιδιοκτήτες του εξωτερικού σε τιμές πολύ χαμηλότερες της αξίας

τους.

Είναι χαρακτηριστικό, αν και όχι ενδεικτικό, ότι, πολυτελή αυτοκίνητα που αγοράστηκαν προς κρίσης έναντι 450.000 ευρώ( Ferrari 599) φτάνουν σε σημείο να «εξάγονται» έναντι 90.000 ευρώ.

Στις εξαγωγές αυτές σημαντικός είναι και ο ρόλος των τραπεζών που έχουν στην κατοχή τους μεταχειρισμένα αυτοκίνητα πολιτών που κατασχέθηκαν λόγω μη εξυπηρετούμενων δανείων.

Να σημειωθεί ότι τουλάχιστον δέκα μεγάλες ευρωπαϊκές εταιρείες, όπως η A.M Auto Group και η Auto Welk κάνουν δυναμική την παρουσία τους στη χώρα μας προωθώντας τις διαδικασίες διοχέτευσης των αυτοκινήτων αυτών γρηγορότερα στο εξωτερικό κυρίως στην Γερμανία, στην Αυστρία, στην Βουλγαρία και τη Ρωσία αλλά και όπου υπάρχει ζήτηση.

O κ. Κώστας Αρβανίτης υπεύθυνος εταιρείας εμπορίας πολυτελών αυτοκινήτων μιλώντας στο matrix24.gr δηλώνει: «Οι αντοχές του κόσμου δοκιμάζονται καθημερινά. Οι ιδιοκτήτες μοιάζουν απελπισμένοι και αναζητούν να ξεφορτωθούν τα αμάξια τους όσο όσο. Την ίδια στιγμή, οι πωλήσεις αυτοκινήτων έχουν πάρει την κατιούσα, καθώς μόνο τον Φεβρουάριο υπάρχει μείωση αυτών της τάξεως των 45% ενώ το πρώτο δίμηνο του έτος η μείωση αγγίζει το 70%. Παρά τις πτώσεις των τιμών, ο κόσμος δεν έχει χρήματα.»

Πολλοί είναι επίσης οι ιδιοκτήτες που με τα αμάξια τους δεν έχουν γράψει ούτε 10.000 χιλιόμετρα ενώ έχουν επενδύσει πολλά χρήματα στον εξοπλισμό τους και όμως αναγκάζονται να τα πουλήσουν.

Keywords
Τυχαία Θέματα