Μετά τις 20 Σεπτεμβρίου η υποβολή Ε9 για αγροτεμάχια

Να σημειωθεί ότι η ταλαιπωρία των πολιτών είναι τεράστια. Η υπερφόρτωση του Taxisnet από τις υποβολές δηλώσεων Ε9 δεν έχει προηγούμενο. Πολύωρες είναι οι καθυστερήσεις. Μεγάλη η αγανάκτηση των πολιτών, αφού για την υποβολή δύο δηλώσεων Ε9 έπρεπε κάποιος να αφιερώσει 5 ώρες μπροστά στο σύστημα.
Έτσι, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Χάρης Θεοχάρης, ξαναχτύπησε μέσω twitter, θέλοντας να μειώσει τον όγκο των εισερχόμενων δεδομένων. Συγκεκριμένα κάλεσε τους φορολογουμένους

να μην υποβάλλουν Ε9 για αγροτεμάχια έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Σε σχετική ανάρτηση στο twitter ανέφερε τα εξής: «Μην στέλνετε Ε9 μόνο με αγροτεμάχια. Δεν πρέπει! Από Παρασκευή».

Αλλά και αυτή η ανάρτηση προκαλεί αλαλούμ, αφού δεν ξεκαθαρίζει εάν αφορά σε αγροτεμάχια που έχουν κτίσματα με ημιυπαίθριους ή όχι και τα οποία πωλήθηκαν ή μεταβιβάσθηκαν το 2012. Σύμφωνα πάντως με τα όσα ισχύουν επίσημα και όχι μέσω …twitter, τα συγκεκριμένα αγροτεμάχια πρέπει να δηλωθούν έως τις 20 Σεπτεμβρίου.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθερών Επαγγελματιών απέστειλε χθες επιστολή προς τον Γενικό Γραμματέα Δημοσίων με την οποία ζήτησε να προσδιορισθεί νέα καταληκτική ημερομηνία υποβολής των δηλώσεων ακινήτων λόγω μη λειτουργίας του συστήματος.

Keywords
Τυχαία Θέματα