Για μείωση του ελλείμματος χωρίς νέα μέτρα δεσμεύεται ο Ολλάντ

«Θα ήταν εσφαλμένο να λάβουμε μέτρα που θέτουν ένα ακόμη εμπόδιο στην κατανάλωση και τις επενδύσεις», δήλωσε ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολλάντ, ο οποίος παρευρέθηκε στην ετήσια έκθεση γεωργικών προϊόντων στο Παρίσι. Διευκρίνισε, επίσης, ότι «ενώ η προσπάθεια της κυβέρνησής του για μείωση του ελλείμματος επικεντρωνόταν μέχρι στιγμής στην αύξηση των δημοσίων εσόδων, από το 2014 το επίκεντρο θα είναι περισσότερο στη μείωση των δημόσιων δαπανών».

Οι δηλώσεις Ολλάντ ήρθαν λίγες ώρες αφότου ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας

επεχείρησε να καθησυχάσει τους στιβαρούς του εταίρους Ολλανδούς και Αυστριακούς δηλώνοντας στην εφημερίδα «Στούτγκαρτ Τσάιτουνγκ» πως «έχει εμπιστοσύνη στην Γαλλία ότι θα τηρήσει τους ευρωπαϊκούς κανονισμούς και θα κάνει τα πάντα ώστε να επιτύχει μεγαλύτερη ανάπτυξη χάρις στις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

Πάντως, ιδιαίτερα δηκτικός εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο Γεργκ Άσμουσεν, μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, ο οποίος ταύτισε την μείωση του ελλείμματος της Γαλλίας με την αξιοπιστία της κυβέρνησης Ολλάντ. Συγκεκριμένα, δήλωσε στο Reuters πως «αφού η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κρίνει πλέον ότι η Γαλλία θα αποστεί του στόχου για το έλλειμμά της, τότε φρονώ ότι πρόκειται για ένα θέμα αξιοπιστίας να κάνει το ταχύτερο η γαλλική κυβέρνηση τα αναγκαία βήματα, ώστε να διορθώσει την πορεία της ώστε στο τέλος του 2013 η επίδοση να φθάσει όσο πιο κοντά γίνεται τον στόχο του 3%».

Keywords
Τυχαία Θέματα