Και στην Ιταλία αλογίσιο κρέας

Τα προϊόντα αυτά παρασκευάστηκαν στο Σαν Τζιοβάνι της Μπολόνια και με τα μέχρι στιγμής δεδομένα είναι η πρώτη φορά που τα αποτελέσματα των εξετάσεων για την ύπαρξη κρέατος αλόγου στην Ιταλία βγαίνουν θετικά από τότε που ξέσπασε το νέο αυτό διατροφικό σκάνδαλο. Πολύ πρόσφατα, οι ιταλικές αρχές ανακοίνωσαν ότι δεν εντόπισαν ίχνη κρέατος αλόγου σε παρτίδες προϊόντων που κατασχέθηκαν της ελβετικής εταιρείας τροφίμων Nestle.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι ιταλικές αρχές κατέσχεσαν 26 τόνους προϊόντων βοδινού κρέατος την Πέμπτη ύστερα από την απόσυρση των γευμάτων από την Nestle, που είχαν διοχετευθεί στην ιταλική και ισπανική αγορά.

Ωστόσο, αίσθηση έχει προκαλέσει η σημερινή δήλωση του Γερμανού υπουργού Ανάπτυξης, Ντερκ Νίμπελ, στην εφημερίδα «Bild» ότι θεωρεί πως θα πρέπει να διανεμηθούν στους φτωχούς οι ποσότητες κρέατος αλόγου που κατασχέθηκαν.

Χθες, εξάλλου, μία φινλανδική εταιρεία αγροτοδιατροφικών προϊόντων ανακοίνωσε ότι έχει ζητήσει από τις υγειονομικές αρχές να της δοθεί άδεια ώστε να διανείμει σε φιλανθρωπικές οργανώσεις τα προϊόντα έτοιμου φαγητού που αποσύρθηκαν από την αγορά επειδή περιείχαν κρέας αλόγου.

Keywords
Τυχαία Θέματα