Μεγαλύτερες του προβλεπόμενου οι περικοπές σε μισθούς και συντάξεις

15:34 3/1/2013 - Πηγή: Matrix24

«Το ύψος των καταβολών μισθών και συντάξεων ήταν χαμηλότερο από εκείνο το οποίο είχε προβλεφθεί στον προϋπολογισμό, χάρη στον σημαντικό αντίκτυπο της νέας μισθολογικής κλίμακας και τον μεγαλύτερο αριθμό συνταξιοδοτούμενων», αναφέρει στην απάντησή του προς τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο επίτροπος Οικονομίας σημειώνει ότι «τα έσοδα, ιδίως οι έμμεσοι φόροι, έχουν επηρεαστεί από την επιδεινούμενη ύφεση», αλλά και πως «το πολιτικό κενό μεταξύ των δύο εκλογικών

αναμετρήσεων επέφερε καθυστερήσεις στην είσπραξη φόρων εισοδήματος και ακίνητης περιουσίας».

Όσον αφορά στις προβλέψεις της Κομισιόν, ο Όλι Ρεν αναφέρει: «Οι τρέχουσες προβολές της Επιτροπής καταδεικνύουν πρωτογενές έλλειμμα -1,5% του ΑΕΠ, σε αντίθεση με τον στόχο του -1% του ΑΕΠ ο οποίος ορίζεται στο δεύτερο Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής . Σε σύγκριση με το 2011, τα έσοδα προβλέπεται ότι θα μειωθούν λιγότερο σε σχέση με τις πρωτογενείς δαπάνες. Η τρέχουσα οικονομική ύφεση αναμένεται να συνεχιστεί το 2013, με το πραγματικό ΑΕΠ να υποχωρεί, κατά την εκτίμηση της Επιτροπής, κατά 4,2%. Το γεγονός αυτό θα έχει περαιτέρω αρνητικές επιπτώσεις στα έσοδα από εισφορές κοινωνικής ασφάλισης».

Keywords
Τυχαία Θέματα