Με τον Δία ανάδρομο

Κριός

«Τι σου λείπει;» Η απάντηση δεν είναι tulip, Κριέ. Επίσης, όσο κι αν αυτό σου φαίνεται παράξενο, δεν είναι ούτε καν οι 6 χρυσοί αριθμοί του Lotto. Αν καθίσεις και σκεφτείς, θα διαπιστώσεις και θα παραδεχτείς πως, κάθε φορά που ήσουν δυστυχισμένος, αυτό που σου έλειπε ήταν κυρίως ο στόχος και το νόημα στη ζωή σου. Αυτή την εβδομάδα, το θέμα αυτό λύνεται – θεαματικά, θα έλεγα! Με το τρίγωνο του Κρόνου με τον ανάδρομο Δία, το νόημα είναι στο Μαζί, και στα κοινά όνειρα με τον άνθρωπό σου. Βεβαίως, με το Δία

να είναι πάντα ανάδρομος, οι μέρες θέλουν τρελή αυτοσυγκράτηση, ώστε να μην πάρεις πάλι τα φύκια για σαντούγκ μετάξι, έτσι; Ξέρεις εσύ…

Ταύρος

Όλοι ξέρουμε πως, μεταξύ άλλων, το ζώδιο του Ταύρου εκφράζει κατά πολύ τα του σώματος και των ηδονών του. Με το Σκορπιό στον 7ο ηλιακό σου οίκο να τριγωνίζει τον ανάδρομο μεν, πάντα γενναιόδωρο δε Δία από τον Καρκίνο, αυτή την εβδομάδα, κάθε ανθυποκύτταρο του εγκεφάλου σου είναι προσανατολισμένο προς τα εκεί. Το αντικείμενο του πόθου σου λειτουργεί σαν το μαγνητικό βορρά στην πυξίδα (κι άσε με να μαντέψω, δεν είναι καινούργιο ενδιαφέρον, αλλά ένα παλιό, κρυφό, πονεμένο ενδιαφέρον που ανακάμπτει όποτε είσαι ευάλωτος…) Ε, δε χρειάζεται να είσαι και master guru της Αστρολογίας για να καταλάβεις πως, τις προσεχείς ημέρες, «αυτός, ο άνθρωπος αυτός/που είναι ο άλλος σου εαυτός» θα έρθει στο προσκήνιο διαδραματίζοντας πρωταγωνιστικό ρόλο.

Δίδυμοι

Το «μαζί» σαν λέξη, έχει πάνω σου ουδέτερη επίδραση, Δίδυμε. Μια χαρά είσαι και μόνος σου, μια χαρά είσαι και με παρέα. Κι εδώ είναι η ειδοποιός διαφορά: το «μαζί» που καλείσαι να διαχειριστείς αυτή την εβδομάδα, δεν είναι το «μαζί» της παρέας και του πλήθους, με το οποίο ως γνωστόν νιώθεις εντός έδρας. Είναι το «μαζί» με τον ένα άνθρωπο που αποτελεί το ταίρι σου, ή που είναι αυτός που θέλεις. Με τον κυβερνήτη σου τον Ερμή στον τομέα σχέσεων, συνεργασιών και γάμων, το «μαζί» δεν αφορά αποκλειστικά το «κάτω από τα σεντόνια». Αφορά στα υπέρ και τα κατά μίας συνύπαρξης, μίας συγκατοίκησης, κοινής πορείας εν πάση περιπτώσει. Και, παραδέξου το, μεταξύ μας είμαστε: σε ζορίζει αρκετά αυτό το από κοινού τι χρώμα να γίνει ο τοίχος, τα κοινά πλάνα, οι κοινές αποφάσεις. Ωστόσο, αυτή ακριβώς η τριβή θα καταδείξει το κατά πόσον είσαι με το σωστό άτομο (κάποιος που λέει σε όλα «ναι» και δεν εμπλέκεται καθόλου και πουθενά δεν είναι καλοπροαίρετος και βολικός-είναι βολεψάκιας και αφήνει εσένα να τραβήξεις το κάρο.)

Καρκίνος

Η έμφαση των ημερών δίνεται στην καθημερινότητά σου, Καρκίνε. Και με καλό τρόπο, προλαβαίνω τα άγχη σου, γιατί τα σωματοποιείς και μετά το στομάχι σου δε στρώνει με τίποτα! Λοιπόν, έχουμε και λέμε: η εργασιακή σου πραγματικότητα εξομαλύνεται κατά πολύ. Στα μάτια των συναδέλφων σου εμφανίζεσαι επικοινωνιακός, γλυκός και συνεργασιακός, φτιάχνοντας με την καλή σου διάθεση το κλίμα στο γραφείο. Άλλο ένα πλεονέκτημα των ημερών είναι πως οι μέρες είναι εξαιρετικές για να δώσεις έμφαση στην (παραμελημένη) υγεία σου και στη (ακόμα πιο παραμελημένη) εμφάνισή σου. Ξεκινάς δίαιτα; Αλλάζεις στυλ επιλέγοντας κάτι πιο νεανικό και ανάλαφρο; Κάνεις τσεκ απ; Ξεκινάς να κοιμάσαι σαν άνθρωπος και όχι σα βρυκόλακας; Ό,τι και να ‘ναι, ενισχύει τόσο το ανοσοποιητικό σου, όσο και την αυτοπεποίθησή σου και την κοινωνική και ερωτική σου ζωή.

Λέων

«Love is a losing game» τραγουδούσε η εκπληκτική Amy Winehouse – αλλά μπορεί και να διαφωνούσε, αν γνώριζε την αστρολογική σου πραγματικότητα για αυτήν την εβδομάδα. Λοιπόν! Ξέρω και ξέρεις ότι έχεις περάσει πολύ δύσκολα. Σήκωσες όλο το βάρος μίας εξαιρετικά δύσκολης οικογενειακής κατάστασης, ήσουν και είσαι ο μόνος ενήλικας όταν όλοι οι άλλοι επέλεγαν κι επιλέγουν να παλιμπαιδίζουν και να παριστάνουν την τρελή ροδιά, και πέρασες και περνάς το άσχημο οικονομικό λούκι του τελευταίου καιρού με απαράμιλλη αξιοπρέπεια. Ήρθε ο καιρός της πληρωμής, λοιπόν – κι ένας Λέων, όπως όλοι ξέρουμε, πληρώνεται σε συναίσθημα. Σε έξαψη, σε ενθουσιασμό, σε φλογερό, μυθιστορηματικό έρωτα. Επίσης σε δημιουργικότητα, σε διασκέδαση, σε τύχη και σε χαρά της ζωής. Τέλος, σε τύχη και ευτυχία σε οτιδήποτε αφορά στα παιδιά – τα δικά σου, ή πράγματα που αφορούν στα παιδιά γενικότερα. Περάστε από το ταμείο, παρακαλώ, Λέοντες…. Love is not a losing game at all, after all!

Παρθένος

Είδες που βοηθάει το να γίνεσαι ο κακός μπάτσος, από καιρού εις καιρόν, Παρθένε μου; Με το πέρασμα όλων των πλανητών στο Σκορπιό το προηγούμενο διάστημα, και την παραμονή του Κρόνου εκεί για πολύυυ καιρό ακόμα – το τι είπες και σε πόσους δε λέγεται. Κυρίως, όμως, ήταν ο τρόπος με τον οποίο τα είπες και τα λες (Σκορπίσιος, επιεικώς!) που έπιασε και πιάνει τόπο. Έτσι, οι σχέσεις μέσα στο σπίτι και την οικογένεια εξομαλύνονται, η επικοινωνία γίνεται γλυκύτερη και η τάση για συμφιλίωση και ενωτισμό εμφανής. Αυτά στα της οικογένειας – διότι ο έρωτας είναι αλλουνού παπά Ευαγγέλιο (και θα έρθει κι η σειρά του, η αστρολόγος σου στο υπογράφει!). Εκεί, έχει εγκατασταθεί για τα καλά ο Πλούτωνας, κι ανάλογα με τις όψεις που δέχεται από καιρού εις καιρόν, μεταμορφώνει, ριζικά, επώδυνα αλλά πάντα προς όφελός σου, τον τρόπο που ερωτεύεσαι.

Ζυγός

Εκ γενετής κι εξ ορισμού, είσαι το ζώδιο της διπλωματίας και της αρμονίας – η ζυγαριά που επιζητά την ισορροπία σε όλα γύρω του, Ζυγέ. Αυτή την εβδομάδα, αυτό είναι λιγάκι ευκολότερο να το πετύχεις. Με Ερμή και Αφροδίτη στον τομέα της επικοινωνίας σου, κανείς δεν μπορεί να αντισταθεί στο χαμόγελό σου και στην αφοπλιστική σου γοητεία. Πού είναι λοιπόν ο λάκκος της φάβας; Χμ….στον κίνδυνο είτε οι άλλοι να προσπαθήσουν να σε παραπλανήσουν, εξαπατήσουν, παραμυθιάσουν, είτε εσύ, στην προσπάθειά σου να είσαι αρεστός και να είναι κι όλοι καλά κι ευτυχισμένοι, να προβείς σε μεγαλοστομίες και υποσχέσεις που δεν θα μπορέσεις να τηρήσεις, με αποτέλεσμα να βρεθείς εκτεθειμένος. Καλό είναι να σκέπτεσαι διπλά και τριπλά πριν δώσεις την οποιαδήποτε δεσμευτική υπόσχεση. Όχι τίποτα άλλο, αλλά για ένα image ζεις!

Σκορπιός

Το πόσο σου αρέσουν οι εβδομάδες που τα οικονομικά σου γίνονται μία ρουλέτα όπου όλα παίζουν και παίζονται, δε λέγεται, Σκορπιέ. Και πριν επιτρέψεις να ξυπνήσει ή όχι ο τζογαδόρος μέσα σου, είμαι σίγουρη πως θα ρωτήσεις «Ρουλέτα; Γιατί ρουλέτα;» Γιατί ναι μεν βρίσκεται ο Ερμής στον τομέα που ορίζει τα οικονομικά σου (και που είναι ο αισιόδοξος, τυχερός Τοξότης!), φέρνοντάς σου κερδοφόρες επαφές, γόνιμες συνομιλίες, και τυχαίες συναντήσεις που σου ανοίγουν νέους ορίζοντες. Ναι μεν ο,τιδήποτε σχετικό με ΜΜΕ, πνευματική εργασία, γράψιμο ευνοείται, όπως και οι τέχνες. Ναι μεν η Αφροδίτη κάνει τους ανθρώπους με τους οποίους σχετίζεσαι να ανοίγουν λίγο ευκολότερα τα πορτοφόλια τους για σένα. Αλλά – απαίσια λέξη, το ξέρω- υπάρχει κα ο κίνδυνος εξαπάτησης, κλοπής, υποκλοπής και απώλειας στον ορίζοντα. Φύλαγε τα νώτα σου, οκ;

Τοξότης

Έχεις περάσει ένα μεγάλο διάστημα να τρώγεσαι στη σκιά, γεμάτος αμφιβολίες και ερωτηματικά για πάρα πολλά θέματα, Τοξότη. Με τον Ερμή στο ζώδιό σου αυτή την εβδομάδα, αν μη τι άλλο ξεκινάς να τοποθετείς ένα ένα τα κομμάτια του παζλ στη σωστή τους θέση. Όλο αυτό γίνεται μέσα σε κλίμα επικοινωνιακό και συμφιλιωτικό, εν τω μέσω κοινωνικών επαφών, εξόδων και διασκέδασης – γενικότερα, ένα κλίμα που σου πάει και σε κάνει να ανθίζεις! Το «getting it all together» είναι δύσκολο για σένα εκ φύσεως, αλλά αν κατορθώσεις να παραμείνεις συγκεντρωμένος, θα το καταφέρεις ευκολότερα από ό,τι νόμιζες. Φρόντισε και να είσαι σαφής με τους άλλους ως προς τις σκέψεις και τα συναισθήματά σου, κι όλα θα πάνε πρίμα (και) αυτήν την εβδομάδα!

Αιγόκερως

Οι στιγμές που φτιάχνει το κέφι ενός Αιγόκερω είναι συγκινητικές για όλους μας, πίστεψέ με! Αυτή την εβδομάδα, ο Ερμής στον αισιόδοξο Τοξότη απαλύνει φόβους, εμμονές, καθώς και τη μόνιμη μελαγχολία σου. Ξαφνικά ξυπνάς πιο αισιόδοξος, και ήρεμος ότι στο τέλος, όλα θα πάνε κατ΄ ευχήν. Ξέρεις κάτι; Έτσι ακριβώς θα γίνει. Ο Πλούτωνας έχει για τα καλά θρονιαστεί στο ζώδιό σου και θα παραμείνει για χρόνια, αλλάζοντας τα πάντα. Όλες οι υπόλοιπες όψεις και συγκυρίες στο μεταξύ, λειτουργούν ως αρωγοί αυτής της μεταμόρφωσης. Αυτές τις μέρες, θα φροντίσεις να διατηρήσεις την αισιοδοξία σου, προσέχοντας πολύ το παραμύθιασμα αλλά και τα φάουλ στην επικοινωνία σου.

Υδροχόος

Κάποιες οικονομικές συμφωνίες ίσως έχουν κάποιους όρους με μικρά γράμματα που είναι καλό να διαβάσεις ενώ κάποιες από αυτές θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών. Πέταξες αναφυλαξία ή όχι ακόμα, Υδροχόε; Όχι ακόμα; Ε, τότε να σου πω ότι ενδέχεται να χρειαστεί να κρύψετε κάτι από το σύντροφο σου ή κάποιο συνέταιρο. Και ναι μεν μία εβδομάδα με Ερμή στον Τοξότη ευνοεί την επικοινωνία και τις ευχάριστες συναντήσεις με φίλους, ωστόσο ένα επαγγελματικό ζήτημα μπορεί να μην σε αφήνει να κοιμηθείς και να στριφογυρίζεις σαν το αρνί στη σούβλα. Την κορτιζόνη να στη δώσω τώρα, ή αργότερα;

Ιχθείς

Αυτές τις ημέρες, αρκετές θα είναι οι φορές που θα μπείτε στη θέση του άλλου, Ψάρια μου. Θα προσπαθήσετε να καταλάβετε πώς νιώθει και τι επιδιώκει, αλλά δεν σας φοβάμαι γιατί η κατανόηση και η ενσυναίσθηση είναι ειδικότητά σας. Παράλληλα με τις ομαδικές ψυχομαλάξεις, υπάρχουν και κάποια επαγγελματικά θέματα και συμφωνίες που θα λάβουν χώρα και χρήζουν προσοχής, ενώ πολλοί θα ασχοληθείτε έντονα με την αισθηματική σας ζωή ενώ θα δείτε τη θετική πλευρά κάποιων μακροχρόνιων ζητημάτων. Άσε που ίσως αναλάβετε δράση για ένα ζήτημα που αφορά την παρέα σας – οι ομαδικές ψυχομαλάξεις που λέγαμε; Αυτό!

Keywords
Τυχαία Θέματα