Μαρσάρουν τα τρακτέρ κι αποφασίζουν

Δύο περίπου ώρες (από τις 13:00) διήρκεσε χθες ο αποκλεισμός του ΠΑΘΕ στο ύψος του κόμβου της Νίκαιας από εκατοντάδες αγρότες, εργαζομένους και μέλη του ΠΑΜΕ, που βρέθηκαν εκεί μετά την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου που διοργάνωσαν το πρωί το Εργατικό Κέντρο Λάρισας και το ΠΑΜΕ. Προς ενίσχυση των Λαρισαίων έφθασαν και λεωφορεία

από την Καρδίτσα, το Βόλο ακόμη και από την Αθήνα, με μέλη του ΠΑΜΕ. Η διαμαρτυρία υπήρξε ειρηνική και μετά την πάροδο δυο ωρών, οπότε και είχε σταματήσει η κυκλοφορία επί της Εθνικής Οδού στο συγκεκριμένο σημείο, οι διαμαρτυρόμενοι αποχώρησαν και η κυκλοφορία αποκαταστάθηκε.

Οι αγρότες σε Δράμα και Καβάλα παραμένουν στα μπλόκα που έχουν στηθεί στην εθνική οδό Καβάλας – Δράμας, στο ύψος της κοινότητας Λυδίας, στον κόμβο της Χρυσούπολης επί της Εγνατίας οδού, στη Μαυρολεύκη, στη διασταύρωση Κοκινογείων και στο ύψος Οχυρού στο Κάτω Νευροκόπι.

Σε Έβρο και Ροδόπη, οι αγρότες έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ τους έξω από το εργοστάσιο της Βιομηχανίας Ζάχαρης, στις Φέρρες, στον κόμβο Καλλίστης, επί της εθνικής οδού Κομοτηνής – Ξάνθης, αλλά και στο τελωνείο των Κήπων.

Οι αγρότες του μπλόκου στην Ορεστιάδα πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη της εφορίας στο κέντρο της πόλης, για μία ώρα.

Στο νομό Θεσσαλονίκης, παραμένει το μπλόκο της Χαλκηδόνας, όπου αγρότες θα μοιράσουν ζάχαρη στους διερχόμενους, ενώ κάποιοι από αυτούς θα συμμετάσχουν στη συγκέντρωση.

Στις Σέρρες οι αγρότες συγκεντρώθηκαν στο κέντρο της πόλης, ενώ, στη συνέχεια, το μπλόκο στη διασταύρωση του δημοτικού διαμερίσματος Λευκώνα έκλεισε τον δρόμο για μία ώρα, από τις 2 το μεσημέρι. Οι αγρότες του μπλόκου των Κερδυλλίων, επί της εθνικής οδού Σερρών – Καβάλας, έκλεισαν συμβολικά τον δρόμο για μία ώρα, από τις 14:30, ενώ αμετακίνητοι παραμένουν στη θέση τους και αγρότες στο Ροδολίβος του δήμου Αμφιπόλεως.

Στο μεταξύ, έληξε ειρηνικά γύρω στις 16:00 η κατάληψη του οδοστρώματος της εθνικής οδού Αθηνών-Πατρών που είχαν πραγματοποιήσει εκατοντάδες αγρότες, στο 103 χλμ. της οδού, στο ύψος του Βέλου Κορινθίας. Το μεσημέρι, αγρότες της Κορινθίας, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για την κυβερνητική πολιτική, σήκωσαν τις μπάρες στα διόδια Ζευγολατιού Κορινθίας και για περίπου 40 λεπτά, οι διερχόμενοι οδηγοί δεν πλήρωναν το αντίτιμο διέλευσης.

Εν τω μεταξύ, οι αγρότες επέστρεψαν από την Καλαμάτα στο μπλόκο στο Σουληνάρι Μεσσηνίας, με παραταγμένα τώρα τα τρακτέρ και από τις δύο πλευρές του δρόμου, αν και είχαν δηλώσει αρχικά ότι θα αποχωρήσουν από το μπλόκο και θα ακολουθήσουν άλλη μορφή κινητοποιήσεων.

Keywords
Τυχαία Θέματα