ΞΕΚΙΝΑ ΤΟ 38ο ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΝΕ-ΟΔΗΓΗΤΗ

Στην πιο κρίσιμη στιγμή στη μεταπολιτευτική Ιστορία του ΚΚΕ, ξεκινά σήμερα ένα φεστιβάλ-θεσμός για τον Περισσό: το φεστιβάλ της ΚΝΕ-Οδηγητή.

Του Γιώργου Μελιγγώνη

Μερικούς μόλις μήνες μετά το απογοητευτικό εκλογικό αποτέλεσμα, το ΚΚΕ φιλοδοξεί να ξαναπιάσει το νήμα της επαφής του με τη νεολαία και, έτσι, σήμερα, το φεστιβάλ της ΚΝΕ και της εφημερίδας της

«κόκκινης» νεολαίας, του Οδηγητή, ανοίγει τις πύλες του με ανανεωμένο πρόγραμμα –κάτι που σχολιάστηκε εντόνως.

Με σύνθημα, λοιπόν, το «δίνε το χέρι σε όποιον σηκώνεται, εσύ να πάρεις πρέπει την εξουσία», ξεκινούν σήμερα οι εκδηλώσεις στο Πάρκο Τρίτση, στα Λιόσια, με κεντρικό στόχο του κόμματος να «ζυμώσει» τις θέσεις του στην κοινωνία και, ιδιαίτερα στη νεολαία.
Το εν λόγω φεστιβάλ, όπως κάθε χρόνο, κλείνει στην Αθήνα αφότου πρώτα έκανε το γύρο της χώρας. Οι εκδηλώσεις θα κρατήσουν το  βράδυ του Σαββάτου, οπότε και θα κλείσουν με ομιλία της Γενικής Γραμματέως της Κεντρικής Επιτροπής, Αλέκας Παπαρήγα. Χαιρετισμό, φυσικά, θα απευθύνει και ο γραμματέας του Κεντρικού Συμβουλίου της ΚΝΕ, Θοδωρής Χιόνης.

Στελέχη του Περισσού διαμηνύουν ότι οι πύλες του Φεστιβάλ είναι ανοιχτές όχι μόνο για μέλη της «κόκκινης» νεολαίας ή κομματικούς ψηφοφόρους, αλλά πως αποτελεί μια ευκαιρία να διασκεδάσουν όσοι πολίτες το επιθυμούν, ανεξαρτήτως του τι ψήφισαν στις περασμένες εκλογές.

Στρογγυλές τράπεζες

Εκτός από τα συγκροτήματα και τις μουσικές, στο φεστιβάλ θα διοργανωθούν 13 θεματικά «στρογγυλά τραπέζια», αναφορικά με την οικονομική κρίση, την υγεία, την τέχνη, τον αθλητισμό κ.α.

Παράλληλα, θα λειτουργούν  τρεις μουσικές σκηνές, θα υπάρχει θεατρική σκηνή με αναπαράσταση δρωμένων και, φυσικά, πλούσιο είναι και το καλλιτεχνικό πρόγραμμα, αφού μεγάλα ονόματα του πενταγράμμου θα τραγουδήσουν για το φεστιβάλ της ΚΝΕ. Μεταξύ αυτών, ο κομματικός Βασίλης Λέκκας, ο Μανόλης Μητσιάς, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, ο Λάκης Παπαδόπουλος, ο Διονύσης Τσακνής, ο Δώρος Δημοσθένους, ο Βαγγέλης Κορακάκης, ο Δημήτρης Μπάσης, ο Γιάννης Μηλιώκας, ο Νίκος Ζιώγαλας, ο Μανώλης Ανδρουλιδάκης και τα συγκροτήματα Μπλε, Κίτρινα Ποδήλατα, ΝΕΒΜΑ, Μέγας και Goin’ Through.

Μετά την ομιλία της Αλέκας Παπαρήγα, το βράδυ του Σαββάτου, το φεστιβάλ της ΚΝΕ-Οδηγητή θα ολοκληρωθεί με μεγάλη συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου με τον Γιάννη Κούτρα και την Άννα Λινάρδου, αφιερωμένη στο Μάνο Λοΐζο.

Keywords
Τυχαία Θέματα