Μανιτάκης: Τέλη Ιανουαρίου η αξιολόγηση των δομών των υπουργείων

Λίγες ώρες μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τις συγχωνεύσεις στο δημόσιο και την έκδοση της απόφασης για την κινητικότητα στο δημόσιο, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Αντώνη Μανιτάκη, δήλωσε ότι τέλος Ιανουαρίου θα έχουν ολοκληρωθεί όλες οι εκθέσεις αξιολόγησης των δομών των υπουργείων, μετά τη συνάντηση με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φ. Κουβέλη.

Ο κ. Μανιτάκης είπε, συγκεκριμένα, ότι «θα ακολουθήσουν άλλες οκτώ εκθέσεις αξιολόγησης δομών υπουργείων οι οποίες θα εγκριθούν, σήμερα από την ομάδα στήριξης

του Κυβερνητικού Συμβουλίου Μεταρρύθμισης. Με τη στήριξη του Πρωθυπουργού και των κομμάτων της συγκυβέρνησης είμαστε αποφασμένοι να προχωρήσουμε αταλάντευτα στην ριζική αναδιάρθρωση της Δημόσιας Διοίκησης και του κράτους γιατί αυτό είναι μια ανάγκη της κοινωνίας, η οποία μας το ζητάει επιτακτικά».

Από την πλευρά του, ο κ. Κουβέλης, αφού δήλωσε ότι «το έργο που επιτελείται στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είναι εξαιρετικά σημαντικό και πως η ΔΗΜΑΡ στηρίζει τη διοικητική μεταρρύθμιση».

Φ. Κουβέλης: «Ουσιαστικό και δίκαιο το φορολογικό»

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ αναφερόμενο στο φορολογικό νομοσχέδιο, η συζήτηση του οποίου ξεκίνησε σήμερα στη Βουλή, είπε ότι «αντιμετωπίζει με δικαιοσύνη και αποτελεσματικότητα ζητήματα που έχουν σχέση με τη φοροδιαφυγή» ενώ, ταυτόχρονα επισήμανε ότι η ΔΗΜΑΡ «έχει επιμέρους επιφυλάξεις για κάποιες από τις διατάξεις του νομοσχεδίου, τις οποίες και θα αναδείξει κατά τη συζήτηση στη Βουλή».

Keywords
Τυχαία Θέματα