Ζ.Κ.Γιούνκερ: «Θα στηρίζω πάντα την Ελλάδα»

Η δήλωση αυτή έγινε κατά τη διάρκεια της τελευταίας-αποχαιρετιστήριας ακρόασης με τα μέλη της Επιτροπής Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων ενόψει της ολοκλήρωσης της θητείας του κ. Γιούνκερ στην Προεδρία του Eurogroup.

Επίσης ο κ. Γιούνκερ καταφέρθηκε ενάντια στους εκατομμυριούχους Έλληνες που καταφεύγουν στο εξωτερικό.

Από την πλευρά της η κ. Ποδηματά τον ευχαρίστησε θερμά «προσωπικά αλλά και εκ μέρους των Ελλήνων πολιτών τόσο για τον καθοριστικό ρόλο σας στην αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά και γιατί πάντοτε ήσασταν αντίθετος στις στερεοτυπικές, προσβλητικές και διχαστικές προσεγγίσεις

και δηλώσεις, που δεν έκαναν τίποτα άλλο από το να επιδεινώνουν την κρίση».

Επίσης η αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ρώτησε την κ. Γιούνκερ «τι θα μπορούσε και θα έπρεπε να είχε γίνει διαφορετικά, τόσο στο επίπεδο της πρόληψης όσο και σε αυτό της αντιμετώπισης της κρίσης, ώστε να είναι ηπιότερες οι αρνητικές της συνέπειες».

Ο πρόεδρος του Εurogroup είπε στην κ. Ποδηματά τα εξής:

«Ναι, σε σχέση με την Ελλάδα και το ελληνικό έθνος, πρέπει να σας πω ότι εγώ πάντα ένιωθα μια συμπάθεια και μια φιλία, την οποία δεν συμμερίζονταν πάντοτε οι “φιλόσοφοι” του Βορρά. Για μένα η Ευρωζώνη και η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ήταν λειψές χωρίς την Ελλάδα. Έχουμε γίνει αλαζόνες, δεν γνωρίζουμε την ιστορία μας και επειδή ακριβώς δεν αγαπάμε αυτούς που είναι διαφορετικοί από εμάς, έχουμε την τάση να αγνοούμε αυτά που έχει προσφέρει η Ελληνική Δημοκρατία στην Ευρώπη και όσα έχουν προσφέρει οι Έλληνες. Εγώ θα στηρίζω αυτή τη χώρα – δεν λέω μέχρι το τέλος της ζωής μου, γιατί αυτό ίσως δεν είναι πολύ μακριά – αλλά λέω ότι πάντα θα είμαι φίλος των Ελλήνων και θέλω να είμαι φίλος όλων εκείνων που έχουν λιγότερους φίλους από τους μεγάλους».

Οργή για τους εκατομμυριούχους Έλληνες

Δριμύτατη κριτική προς τους εκατομμυριούχους Έλληνες, που φυγαδεύουν τα κεφάλαιά τους στο εξωτερικό, εξαπέλυσε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, μιλώντας στην επιτροπή Οικονομικής και Νομισματικής Πολιτικής του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα,αφού επισήμανε ότι στην Ελλάδα τα μέτρα επιβαρύνουν περισσότερο τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα δήλωσε τα εξής: «Ενθαρρύνω, με όλη μου τη δύναμη, τις πρωτοβουλίες της ελληνικής κυβέρνησης να εμποδίσει τη φυγή κεφαλαίων προς το εξωτερικό. Προς το Λονδίνο και προς τη Φρανκφούρτη, τη στιγμή που οι Γερμανοί συμπεριφέρονται σα να μην υπάρχει τέτοιο ζήτημα, προς το Άμστερνταμ και το Λουξεμβούργο, οι κυβερνήσεις θα πρέπει να συνεργαστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για να βοηθήσουν την ελληνική κυβέρνηση να ξεσκεπάσει αυτή τη μη πατριωτική στάση ορισμένων εκατομμυριούχων και δισεκατομμυριούχων Ελλήνων. Δεν είμαστε εδώ για να εκμεταλλευτούμε τις πολιτικές λιτότητας που εφαρμόζονται σε ορισμένα κράτη μέλη» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

Keywords
Τυχαία Θέματα