Χιλιάδες νεκροί από την ατμοσφαιρική ρύπανση στην Τεχεράνη

Όπως ανακοινώθηκε από το υπουργείο υγείας του Ιράν 4.460 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την ατμοσφαιρική ρύπανση, στην Τεχεράνη, σε μια περίοδο ενός έτους από τον Μάρτιο του 2011.

Η ανακοίνωση ήρθε ακριβώς μετά από ένα πενθήμερο κλείσιμο των κυβερνητικών γραφείων, σχολείων και τραπεζών,

εξαιτίας της ατμοσφαιρικής ρύπανσης, και που ήταν το δεύτερο κλείσιμο μέσα σε ένα μήνα.

Αν και τα δημόσια κτίρια έχουν ανοίξει ξανά, αξιωματούχοι προτρέπουν τους κατοίκους να εξακολουθούν να παραμένουν σε εσωτερικούς χώρους , γιατί η κυκλοφορία στους δρόμους της Τεχεράνης, με τις τρέχουσες συνθήκες, είναι αυτοκτονία..

Το σύννεφο του κίτρινου νέφος που περιβάλλει την Τεχεράνη έχει γίνει μόνιμο τα τελευταία χρόνια, καθώς οι κυρώσεις στις εισαγωγές εκλεπτυσμένης βενζίνη ανάγκασαν τη χώρα να στραφεί σε χαμηλής ποιότητας εναλλακτικές λύσεις, γεγονός που επιδεινώνει την ήδη αδύναμη περιβαλλοντική κατάσταση του Ιράν .

Ο αριθμός των ασθενών, που έχουν επισκεφθεί νοσοκομεία της πόλης, με προβλήματα καρδιάς έχει αυξηθεί κατά 30 τοις εκατό τις τελευταίες μέρες.

Ο διευθυντής της υπηρεσίας παρακολούθησης της ποιότητας του αέρα της Τεχεράνης, δήλωσε πρόσφατα σε μια τοπική εφημερίδα ότι η ατμοσφαιρική ρύπανση της πόλης οφείλεται κατά 70 με 80 τοις εκατό στα αυτοκίνητα, ωστόσο, αρνήθηκε ότι η χαμηλής ποιότητας βενζίνη προκαλεί το πρόβλημα, και έριξε το φταίξιμο στη κακή συντήρηση των οχημάτων.

Σε έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας το 2011, τέσσερις ιρανικές πόλεις συγκαταλέγονται μεταξύ των δέκα πρώτων σε ατμοσφαιρική ρύπανση πόλεων στον κόσμο. Όπως γράφει η εφημερίδα «New York Times» η ατμοσφαιρική ρύπανση της Τεχεράνης είναι τέσσερις φορές μεγαλύτερη από αυτή του Λος Άντζελες , και ξεπερνά ακόμα και τις πιο γνωστές για την κακή ποιότητα του αέρα τους πόλεις, όπως η Πόλη του Μεξικού, η Σαγκάη και η Μπανγκόκ.

Keywords
Τυχαία Θέματα