ΜΑΧΗ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΔΙΝΕΙ Η ΙΤΑΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΣΩΘΕΙ

Μάχη με το χρόνο δίνει τους τελευταίους μήνες η Ιταλία προκειμένου να διασωθεί από χρηματοοικονομικής πλευράς, σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Οικονομικής Ανάπτυξης Κοράντο Πασέρα.

«Η μεγάλη τούτη πειθαρχία στην οποία έχουμε υποβληθεί στον δημοσιονομικό τομέα μας τοποθετεί μεταξύ των χωρών που δύνανται ν’ αντιμετωπίσουν με τον βέλτιστο δυνατό τρόπο την χρηματοοικονομική αναστάτωση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Ευρώπη», τόνισε ο Ιταλός υπουργός.

Κληθείς να σχολιάσει το σχέδιο βοήθειας προς τις ισπανικές τράπεζες,

ο Πασέρα, πρώην διευθυντής της μεγάλης ιταλικής τράπεζας Intesa Sanpaolo, έκρινε πως η Ευρώπη «ανταποκρίθηκε με επαρκή τρόπο» στη Μαδρίτη, η οποία παρουσίασε ένα «αξιόπιστο σχέδιο» και επισήμανε ότι «Ουδείς μπορεί να σωθεί αφ ‘εαυτού του».

Απατώντας στο ενδεχόμενο ενός αντίστοιχου σχεδίου προς την Ιταλία αυτή τη φορά ο Ιταλός υπουργός απάντησε πως «το να μην σώσουμε την Ευρώπη και να αφήσουμε το ευρώ να καταρρεύσει θα ήταν πολύ περισσότερο δαπανηρό από το να προσφέρουμε βοήθεια στις χώρες που δυσκολεύονται».

Ωστόσο ο Πασέρα, ο οποίος επεξεργάζεται μία σειρά νέων μέτρων που αποβλέπουν στην επανεκκίνηση της οικονομίας, παραδέχθηκε πως θα πρέπει να γίνουν πολλά ακόμη στην Ιταλία όσον αφορά την ανάπτυξη, δεδομένης της ύφεσης, στην οποία έχει βυθισθεί η χώρα στο πρώτο τρίμηνο του έτους.

(Πληροφορίες ΑΜΠΕ)

Keywords
Τυχαία Θέματα