ΦΩΝΕΣ ΓΙΑ ΑΝΑΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ

Μετά την Ιρλανδία, η παροχή δανείου για τη διάσωση των ισπανικών τραπεζών χωρίς την απαίτηση νέων δημοσιονομικών περικοπών άνοιξε την όρεξη και της Πορτογαλίας για την αναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου της.

Ο πρωθυπουργός της χώρας, Πέδρο Πάσος Κοέλιο, δήλωσε μεν ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος να ζητήσουμε νέους όρους», αλλά πρόσθεσε πως ««αν υπάρξει κάποιος ειδικός όρος που θα πρέπει να εφαρμοστεί και στις άλλες χώρες που έχουν ζητήσει

βοήθεια, δεν αμφιβάλλω ότι αυτό θα γίνει». Περισσότερο εμφατικός υπέρ της αναδιαπραγμάτευσης ήταν ο σοσιαλιστής ηγέτης της αντιπολίτευσης, Αντόνιο Ζοζέ Σεγκούρο. «Δεν μπορεί να υπάρχουν κράτη πρώτης κατηγορίας και κράτη δεύτερης κατηγορίας», δήλωσε.

Στην πικρία που αισθάνεται ο πορτογαλικός λαός αναφέρθηκε το κύριο άρθρο της η οικονομική εφημερίδα Jornal de Negocios, αμφισβητώντας ευθέως τη ρητορική ότι το δάνειο στη Μαδρίτη δεν αποτελεί μέρος σχεδίου «διάσωσης» της χώρας. «Ποια είναι η διαφορά μεταξύ της Ελλάδας που είπε ψέματα για τα δημοσιονομικά της και των ισπανικών τραπεζών που είπαν ψέματα για τους ισολογισμούς τους;»,αναφέρεται στο άρθρο. «Είναι ξεκάθαρο ότι τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ είναι μέρος μιας διάσωσης της Ισπανίας», σημειώνει η εφημερίδα.

Διαβάστε ακόμη:

ΕΠΑΝΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΗ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΙΡΛΑΝΔΟΙ

Keywords
Τυχαία Θέματα