Λίστα με ονοματεπώνυμα δημοσίων υπαλλήλων ζητά η Τρόικα

08:37 1/4/2013 - Πηγή: Matrix24

Του Βαγγέλη Δουράκη

Απαιτήσεις για νέα μέτρα εγείρουν οι δανειστές μας λίγα εικοσιτετράωρα πριν επιστρέψουν στην Αθήνα … καθώς εκτιμούν πως υπάρχει «μαύρη τρύπα» στα έσοδα που πρέπει να κλείσει: Η τρόικα θεωρεί πως λόγω της προβληματικής εφαρμογής παρεμβάσεων που ήδη έχουν θεσμοθετηθεί προκύπτει δημοσιονομικό κενό που αγγίζει το 1 δισ. ευρώ.

Ειδικά όσον αφορά

στην εκτίμηση της Τρόικα για δημοσιονομικό «κενό» από 600 εκατ. έως 1 δισ. ευρώ από τη μη εφαρμογή και την υποαπόδοση μέτρων που έχουν θεσμοθετηθεί, το βασικό πρόβλημα προέρχεται από την πρόθεση της κυβέρνησης να μην εφαρμόσει τελικά την εισφορά 2 τοις χιλίοις επί του τζίρου επιχειρήσεων υπέρ του ΟΑΕΕ, που θα επέφερε 600 εκατ. ευρώ στη 2ετία (150 + 450 εκατ. ευρώ) και ήδη αναζητούνται ισοδύναμα μέτρα.

«Καυτή πατάτα» στην διαπραγμάτευση που ξεκινά ανάμεσα σε τρόικα και Κυβέρνηση οι απολύσεις των Δημοσίων Υπαλλήλων και το «χαράτσι» μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Στο υπουργείο Οικονομικών έχει πέσει πρόταση να επιβληθεί μειωμένο το «χαράτσι» ακόμη και 20% για τιμές ζώνης κάτω των 2.000 ευρώ, η τρόικα όμως σε αυτή την περίπτωση θέλει και άλλα ισοδύναμα μέτρα τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ
Η πεποίθηση των πιστωτών μας ότι θα προκύψει «μαύρη τρύπα» στα έσοδα παρά τις διαβεβαιώσεις Στουρνάρα ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα, κάνει καυτές τις διαπραγματεύσεις.
«Καμπανάκι» και για τους υπαλλήλους του Δημοσίου χτυπούν οι πιστωτές μας:
Πολ Τομσεν, Ματίας Μορς και Κλάους Μαζούχ θέλουν ει δυνατόν ακόμη και ονοματεπώνυμα των 25.000 δημοσίων υπαλλήλων που θα μπουν σε καθεστώς διαθεσιμότητας και δεν φαίνεται να τους ικανοποιούν τα νέα οργανογράμματα και σε εποπτευόμενους φορείς καθώς και 3μηνιαίους στόχους διαθεσιμότητας- κινητικότητας, που παρουσίασε η ελληνική πλευρά.
Η Αθήνα εκτιμά πάντως ότι εάν εγκριθούν από τους δανειστές οι ρυθμίσεις οφειλών, από τις οποίες προσδοκόνται έως 5,5 δισ. ευρώ σε βάθος 3ετίας ή 4ετίας, θα καλυφθεί μέρος της «μαύρης τρύπας» στα έσοδα.

Keywords
Τυχαία Θέματα