Λαγκάρντ: Συμφωνία την Τρίτη για να σταθεί η Ελλάδα στα πόδια της

Υπενθυμίζεται πως η Λαγκάρντ θα επισπεύσει την επιστροφή της στην Ευρώπη από την Ασία προκειμένου να παρευρεθεί στις 20 Νοεμβρίου, στη συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, κατά την οποία θα επιχειρηθεί να γεφυρωθεί το χάσμα ανάμεσα στο ΔΝΤ και την Ε.Ε. για το ακανθώδες ζήτημα του ελληνικού χρέους.

«Δεν έχει τελειώσει μέχρι να τραγουδήσει η χοντρή κυρία» δήλωσε χαρακτηριστικά όταν ρωτήθηκε αν πιστεύει πως θα επιτευχθεί την ερχόμενη εβδομάδα μια συμφωνία για τον τρόπο μείωσης του χρέους

της Ελλάδας.

«Είναι θέμα σκληρής δουλειάς, επιμονής, εξασφάλισης ότι επικεντρώνουμε στον ίδιο στόχο ο οποίος είναι να μπορέσει η Ελλάδα να λειτουργήσει σε βιώσιμη βάση, να μπορέσει να ανακάμψει, να μπορέσει να σταθεί και πάλι στα πόδια της και να μπορέσει να επιστρέψει στις αγορές το συντομότερο δυνατόν», πρόσθεσε.

Η Λαγκάρντ δήλωσε ακόμη πως η ανακοινωθείσα ύφεση της ευρωζώνης κατά το τρίτο τρίμηνο «δεν αποτέλεσε ακριβώς έκπληξη» για το ΔΝΤ, το οποίο είχε προβλέψει πως η οικονομία της περιφέρειας αυτής θα σημειώσει πτώση το 2012, αλλά θα ανακάμψει το 2013.

Keywords
Τυχαία Θέματα