Κουβέλης: «Θα γίνουν εκλογές, αν υπάρξουν νέα μέτρα»

Σε συνέντευξη που παρέθεσε στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο κ.Κουβέλης επισημαίνει ότι η απόφαση της «κίνησης των 58» να κατεβούν στις ευρωεκλογές μαζί με το ΠΑΣΟΚ, δημιουργεί νέα δεδομένα, που έρχονται σε αντίθεση με το πολιτικό σχέδιο της ΔΗΜΑΡ.

Για την κόντρα που έχει ξεσπάσει με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ, εξαιτίας

των δηλώσεων Σβόμποντα, ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ υπογραμμίζει πως το ΠΑΣΟΚ έχασε την ψυχραιμία του και τόνισε ότι «το ποιος δικαιούται να ομιλεί στο όνομα των σοσιαλιστικών ιδεών δεν είναι θέμα ιδιοκτησίας αλλά ιδεολογικής και πολιτικής συνέπειας».

Ερωτηθείς για ενδεχόμενες αποχωρήσεις στελεχών από τη ΔΗΜΑΡ που διαφωνούν με την κεντρική γραμμή του κόμματος, ο κ.Κουβέλης θεωρεί πως δεν θα υπάρξουν απώλειες αλλά ακόμα και αν υπάρξουν, αυτές θα είναι ελάχιστες.

Ακόμη, ξορκίζει τις πρόωρες εκλογές, καθώς «η χώρα έχει μπροστά της κρίσιμα ζητήματα, όπως η εκτέλεση των καθηκόντων της προεδρίας της ΕΕ, την κάλυψη του χρηματοδοτικού κενού κ.α.» Όμως θεωρεί ότι η λήψη νέων επώδυνων μέτρων από το κυβερνητικό επιτελείο, θα οδηγήσει αυτομάτως σε εκλογές.

Τέλος ο κ.Κουβέλης τονίζει πως τον χωρίζουν μεγάλες πολιτικές διαφορές με τον ΣΥΡΙΖΑ, καθιστώντας αδύνατη μια μετεκλογική συνεργασία, προσθέτοντας ότι δεν διαθέτει μια ρεαλιστική πρόταση εξουσίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα