Κόντρα ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ για τον Λαυρεντιάδη

Για ψέματα και λαϊκισμό κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ η Ιπποκράτους, με αφορμή την υπόθεση Λαυρεντιάδη και τα όσα δήλωσε το πρωί στον ΑΝΤ1 ο βουλευτής του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης Δημήτρης Στρατούλης, περί ευνοϊκής ρύθμισης υπέρ του επιχειρηματία επί Ευάγγελου Βενιζέλου

στο υπουργείο Οικονομικών. Οξύνεται έτσι η κόντρα του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Ευάγγελο Βενιζέλο πάντως να μην απαντά προσωπικά και να «κρύβεται» πίσω από την ανακοίνωση της Ιπποκράτους.

Θυμίζοντας ότι «η απομάκρυνση της διοίκησης Λαυρεντιάδη από την Proton και η αφαίρεση της άδειας λειτουργίας της Τράπεζας έγιναν επί θητεία του κ.Βενιζέλου στο υπουργείο Οικονομικών» και πως «κατά των αποφάσεων αυτών έχει στραφεί ο κ.Λαυρεντιάδης στο ΣτΕ», το ΠΑΣΟΚ –και όχι προσωπικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος- κατηγορεί τον Δημήτρη Στρατούλη για ‘ακραία χυδαίο’ ψέμα ότι με τη ρύθμιση Βενιζέλο χαρίστηκαν στον επιχειρηματία 160 εκατομμύρια.

Ειδικά για την υπόθεση της Proton, το ΠΑΣΟΚ εξηγεί ότι η κατάθεση για μία μέρα διαθεσίμων του ελληνικού δημοσίου ύψους 160 εκατομμυρίων –με τη σημείωση ότι επεστράφησαν εντόκως την επομένη- στην Proton, έγινε σε συνεννόηση με την ΤτΕ και την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών για να προστατευθεί η ευστάθεια του τραπεζικού συστήματος και να υπάρξει στοιχειώδης χρόνος για να εφαρμοστεί οργανωμένα η προβλεπόμενη από τον νόμο παρέμβαση της ΤτΕ στην Proton. Τονίζεται δε η ανάγκη που υπήρχε για προστασία των συμφερόντων του δημοσίου που είχε ενισχύσει από το 2008 την τράπεζα με μεγάλα ποσά, με την μορφή ομολόγων, εγγυήσεων κτλ.

Απαντώντας δε, στην αποστροφή του Δημήτρη Στρατούλη ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ξέχασε την λίστα Λαγκάρντ στο μαξιλάρι του, η Ιπποκράτους θυμίζει μεταξύ άλλων ότι η λίστα υπάρχει επειδή ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ την έστειλε στην αρμόδια αρχή…

Σε γραπτή του δήλωση ο Δημ. Στρατούλης αναφέρει ότι στο ΠΑΣΟΚ, όσον αφορά τις υποθέσεις Λαυρεντιάδη και λίστας Λαγκάρντ, θα πρέπει επιτέλους να μάθουν και να εμπεδώσουν τη σοφή λαϊκή παροιμία ότι «στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλάνε για σκοινί».

Keywords
Τυχαία Θέματα