ΚΟΜΙΣΙΟΝ: ΠΡΩΤΑ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ, ΜΕΤΑ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

Η εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου, αλλά και οι όποιες τροποποιήσεις στο Μνημόνιο θα εξαρτηθούν από την έκθεση του κλιμακίου της τρόικας που θα επισκεφθεί την Αθήνα, ξεκαθάρισε ο εκπρόσωπος του Ευρωπαίου επιτρόπου Οικονομίας.

Ο Αμαντέου Αλταφάζ δήλωσε ότι η τρόικα θα μεταβεί στην Αθήνα «το συντομότερο

δυνατό», λαμβάνοντας υπόψη και τις χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας. Όπως διευκρίνισε, ο σχεδιασμός προβλέπει ότι πρώτα θα γίνει η αξιολόγηση της πορείας υλοποίησης του ελληνικού προγράμματος και στη συνέχεια να ενημερωθεί το eurogroup, το οποίο και θα αποφασίσει για την εκταμίευση της επόμενης δόσης. «Είναι σημαντικό να επιτύχουμε μια ξεκάθαρη συμφωνία για το πού βρισκόμαστε αναφορικά με την εφαρμογή του προγράμματος», δήλωσε ο Αλταφάζ.

Οι δηλώσεις του ενισχύουν όσα είπε νωρίτερα σήμερα ο εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας, ότι δεν πρόκειται να ληφθούν αποφάσεις για την Ελλάδα στη σύνοδο κορυφής της 28ης Ιουνίου.

Ο εκπρόσωπος του επιτρόπου Ρεν τοποθετήθηκε και για το χθεσινό δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής», σύμφωνα με το οποίο έγιναν πέρυσι 70.000 προσλήψεις στο Δημόσιο παραβιάζοντας τη συμφωνία με την τρόικα. Απάντησε ότι δεν είναι σε θέση να επιβεβαιώσει αυτό τον αριθμό. Σημείωσε, πάντως, ότι το έγγραφο που επικαλείται η εφημερίδα δεν έχει εκπονηθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Τέλος, ευχήθηκε γρήγορη ανάρρωση στους κ.κ. Σαμαρά και Ράπανο.

Keywords
Τυχαία Θέματα