«Κληρώνει» σήμερα για τις κινητοποιήσεις των δικαστών

Το κλειδί των απαντήσεων στις ερωτήσεις που συνδέονται με τη λειτουργία των δικαστηρίων κρατούν οι ίδιοι οι λειτουργοί της Θέμιδας που σήμερα ξεχωριστά , ανά δικαστική ένωση, αποφασίζουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους. Όπως είναι γνωστό μπορεί το φετινό δικαστικό έτος στα ημερολόγια να ξεκίνησε στις 17/9/2012,αλλά επί της ουσίας τα δικαστήρια υπολειτουργούν , καθώς οι δικαστές επιμένουν στις κινητοποιήσεις τους για τα οικονομικά μέτρα και τις περικοπές των μισθών τους που υποστηρίζουν ότι συνιστούν πλήγμα στην καρδιά της προσωπικής και λειτουργικής τους ανεξαρτησίας.

Πληροφορίες

από το μέτωπο της Ευελπίδων αναφέρουν ότι είναι μοιρασμένοι στα δύο οι δικαστές. Η μία πλευρά υποστηρίζει ότι αφου τα μέτρα πλέον ψηφίστηκαν και οι περικοπές τους αποτελούν νόμο του κράτους δεν έχει νόημα να συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους, αντιτείνοντας ότι πρέπει να μεταφέρουν το κέντρο βάρους του αγώνα τους στο Μισθοδικείο και τα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια διεκδικώντας πίσω τους κομμένους μισθούς τους.

Η αντίθετη πλευρά επιμένει στη συνέχιση των κινητοποιήσεων τουλάχιστον μέχρι τις 8 Δεκεμβρίου 2012 που έχει οριστεί η Γενική Συνέλευση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, ώστε να αναλάβει το βάρος της απόφασης των κινητοποιήσεων και του καθορισμού των μορφών τους το ίδιο το δικαστικό σώμα και όχι τα μέλη του Δ.Σ. της Ένωσης.

Keywords
Τυχαία Θέματα