Κλείνει το μάτι στους λαθρέμπορους ο Σταϊκούρας

Για παράδειγμα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρ. Σταϊκούρας κατέθεσε αίτημα στην τρόικα μόνο για τη μείωση του ΕΦΚ στο πετρέλαιο θέρμανσης κατά 15%.

Πέρυσι η κυβέρνηση είχε προχωρήσει στην εξομοίωση των συντελεστών σε πετρέλαιο θέρμανσης

και κίνησης με στόχο την πάταξη του λαθρεμπορίου. Τώρα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είτε νομίζει πως πατάχθηκε το λαθρεμπόριο είτε αδιαφορεί για αυτό. Που ήταν πέρυσι όταν αποφασιζόταν η εξομοίωση των συντελεστών και πάγωσε όλη η Ελλάδα. Ξαφνικά φέτος τον έπιασε ο πόνος για τους πολίτες.

Σημειώνεται ότι στην περίπτωση που η τρόικα δεχθεί τη μείωση του ΕΦΚ στο θέρμανσης, θα έχουμε πάλι δύο διαφορετικούς φόρους όπως παλιά. Έναν στο πετρέλαιο θέρμανσης και έναν στο κίνησης.

Για την ιστορία ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας ζήτησε χθες από τους παρευρισκόμενους στη σύσκεψη να μην διαρρεύσουν την κίνηση ατή του κ. Σταϊκούρα. Και αυτό προκειμένου να μην αναστατωθεί η αγορά και σταματήσει να αγοράζει πετρέλαιο θέρμανσης μέχρι να αποφανθεί η τρόικα. Πάντως ο υπουργός Οικονομικών που μέχρι τώρα έλεγε ότι στόχος της κυβέρνησης είναι να παταχθεί το λαθρεμπόριο, τώρα σιωπά. Ο λαϊκισμός προφανώς ξεπερνά και τον ίδιο τον υπουργό.

Keywords
Τυχαία Θέματα