«Κλείδωσαν» τα πρώτα ονόματα του ευρωψηφοδελτίου της «Ελιάς»

Σύμφωνα με πληροφορίες του matrix24.gr, υπήρξε μεγάλη προσέλευση, ακόμα και από βουλευτές και στελέχη που προέρχονται από την μειοψηφία της ΔΗΜΑΡ που είχε αποχωρήσει και όλοι είχαν μία πρόταση να κάνουν, με τους ενδιαφερόμενους να είναι υποψήφιοι να αγγίζουν τελικά τους 65(!) για 42 θέσεις στο ευρωψηφοδέλτιο.

Τα πρώτα ονόματα πάντως έχουν ήδη «κλειδώσει», ενώ η επίσημη ανακοίνωση συνολικά των 42 υποψηφίων ευρωβουλευτών της Ελιάς αναμένεται, κατά πληροφορίες, μετά από νέα

συνάντηση την επόμενη Κυριακή στο Κάραβελ.

Στα πρώτα ονόματα που έχουν αρχίσει να επιβεβαιώνονται πάντως για τη συμμετοχή τους στο ευρωψηφοδέλτιο της Ελιάς είναι ο υφυπουργός αρμόδιος για θέματα ραδιοτηλεόρασης Παντελής Καψής, η νυν ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Συλβάνα Ράπτη, η πρώην υπουργός Κατερίνα Μπατζελή και η πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Εύα Καϊλή.

Εντός της ημέρας πάντως αναμένονται περαιτέρω … «διαρροές» που θα περιλαμβάνουν ονόματα όπως ο Νίκος Μπίστης (από τους «58»), ο Θανάσης Χειμωνάς (από το ΠΑΣΟΚ), ο Ευθύμης Καρδαράς, ο Δημήτρης Καρέλλας και ο Νίκος Τσολακίδης (από τη Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα). Ακούγονται ακόμα ονόματα πανεπιστημιακών και άλλων μη κομματικών στελεχών, όπως οι Παναγιώτης Κωστούλας, Μαρία Παπαϊωάννου – Σφαέλου, Κώστας Θεοδωρόπουλος και Μάνος Επιτροπάκης.

Για τα κριτήρια σύνθεσης του ευρωψηφοδελτίου μίλησε λίγο μετά τη σύσκεψη ο Ανδρέας Λοβέρδος κάνοντας λόγο για την ανανέωση, την περιφερειακότητα και την έκφραση διαφορετικών κοινωνικών ομάδων. Παράλληλα, εμφανίστηκε αισιόδοξος, τονίζοντας πως είναι ελπιδοφόρο το ενδιαφέρον εκατοντάδων ανθρώπων όπως εκφράστηκε ανά την Επικράτεια.

Keywords
Τυχαία Θέματα