Δεν πέθανε από ατύχημα η Χριστίνα! Ήταν φόνος! (Δικαιώθηκε η οικογένεια της)

15:04 21/3/2014 - Πηγή: OnlyCY

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι εξέδωσε σήμερα διάταγμα οκταήμερης προσωποκράτησης εναντίον του ελληνοπόντιου Γεώργιου Κυριακίδη, 33 χρόνων, για διευκόλυνση των ανακρίσεων της Αστυνομίας σχετικά με διερευνώμενη υπόθεση φόνου εκ προμελέτης της συζύγου του Χριστίνας Καλαϊτζίδου, 30 χρόνων, από τη Γεωργία που έγινε στις 16 Μαρτίου του 2012. Ο Κυριακίδης αντιμετωπίζει επίσης την κατηγορία του εμπρησμού.

Όπως δήλωσε η Νικολέτα Τυρίμου, Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας «σχετικά με υπόθεση θανάτου γυναίκας που συνέβη πριν από δύο χρόνια στην Κύπρο

και ο οποίος είχε διερευνηθεί ως ατύχημα, η Αστυνομία συνέλαβε σήμερα τον 33χρονο πρώην σύζυγο της γυναίκας για υπόθεση φόνου».

Πρόσθεσε ότι «ο 33χρονος οδηγήθηκε σήμερα ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Αμμοχώστου στο Παραλίμνι το οποίο εξέδωσε διάταγμα οκταήμερης προσωποκράτησης. Ο 33χρονος έδωσε θεληματική κατάθεση στην Αστυνομία σύμφωνα με την οποία φέρεται να παραδέχεται τη διάπραξη του φόνου» σημείωσε.

Όπως αναφέρθηκε σήμερα στο Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου μετά το θάνατο της στις 16 Μαρτίου 2012, η σορός της Καλαϊτζίδου είχε μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη όπου έγινε η ταφή, ωστόσο από την αρχή η οικογένεια της είχε κάνει λόγο για δολοφονία αφού μεταξύ άλλων υπήρχαν όπως είπαν εμφανή κτυπήματα στο πρόσωπο της.

Η οικογένεια της κοπέλας στην Ελλάδα ζήτησε να γίνει εκταφή σορού και νέα νεκροψία επί της σορού ενώ ζητήθηκε γνωμάτευση από ειδικό επιστημονικό κέντρο στο Λονδίνο. Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν στην οικογένεια, στις ελληνικές και τις κυπριακές αρχές πριν μερικές ημέρες.

Οι νέες επιστημονικές εξετάσεις έδειξαν ότι στην τραχεία και στο λάρυγγα της νεκρής δεν υπήρχε αιθάλη, δηλαδή συστατικό του καπνού. Αιτία θανάτου, σύμφωνα με το επιστημονικό κέντρο στο Λονδίνο είναι ασφυξία συνεπεία πνιγμού αλλά όχι από εισπνοή αιθάλης. Ακόμα στο πρόσωπο της κοπέλας εντοπίστηκαν θλαστικά τραύματα και εκχυμώσεις. Φαίνεται, όπως αναφέρθηκε στο Δικαστήριο ότι ο σύζυγος της κοπέλας την κτύπησε, την στραγγάλισε και στη συνέχεια έβαλε φωτιά στο κρεβάτι της όπου βρέθηκε νεκρή από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Υπενθυμίζεται ότι στις 16 Μαρτίου του 2012, η 30χρονη εντοπίστηκε νεκρή στο κρεβάτι της στο διαμέρισμα όπου ζούσε με τα τρία ανήλικα παιδιά της, ηλικίας πέντε, επτά και έντεκα χρόνων στη Δερύνεια. Η κοπέλα εντοπίστηκε γύρω στις 10.15 το πρωί όταν δόθηκε πληροφορία από πολίτες ότι από όροφο διαμερισμάτων στη Δερύνεια αναδύετο καπνός. Επί τόπου μετέβησαν άνδρες της Αστυνομίας και της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας οι οποίοι αναγκάστηκαν να παραβιάσουν παράθυρο της κουζίνας για να εισέλθουν στο σπίτι αφού ήταν κλειδωμένα.

Η εστία του καπνού εντοπίστηκε στο υπνοδωμάτιο του διαμερίσματος και συγκεκριμένα στο κρεβάτι πάνω στο οποίο βρισκόταν αναίσθητη νεαρή γυναίκα. Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας διαπιστώθηκε ότι η γυναίκα που καταγόταν από τη Γεωργία, ήταν χωρισμένη ενώ οι γονείς της διαμένουν στην Ελλάδα.

Στη σκηνή κλήθηκε η ιατροδικαστής Ελένη Αντωνίου η οποία διενήργησε αυτοψία και απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Η κ. Αντωνίου που διενήργησε και τη νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού της άτυχης κοπέλας αποφάνθηκε ότι είχε πεθάνει από εισπνοή καπνού.

Τότε σύμφωνα με τις έρευνες της Αστυνομίας, διαπιστώθηκε ότι η φωτιά προκλήθηκε από αναμμένο αποτσίγαρο, η κοπέλα έφερε στο χέρι της ελαφρά εγκαύματα, ενώ δίπλα από το κρεβάτι οι αστυνομικοί εντόπισαν ένα τασάκι και τσιγάρα.

Σημειώνεται ότι μετά το θάνατο της μητέρας τους τα τρία ανήλικα παιδιά έμεναν με τον πατέρα τους. Ωστόσο μετά τη σημερινή σύλληψη του τα παιδιά θα τεθούν υπό την προσωρινή φροντίδα του Γραφείου Ευημερίας.

Φωτογραφία: Ο τραγικός πατέρας κρατάει φωτογραφία της κόρης του.

Keywords
Τυχαία Θέματα