Δεν …πήζουν τα γάλατα στην κυβέρνηση

«Αν δεν αλλάξει η διάταξη για το γάλα, δεν πρόκειται να το ψηφίσω», επέμεινε σήμερα σε ραδιοφωνική του συνέντευξη (Real FM) ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης, λίγες ώρες πριν από το ραντεβού των «πράσινων» βουλευτών με τον Γιάννη Στουρνάρα στις τέσσερις το απόγευμα για να τους δώσει διευκρινίσεις.

«Δεν θέλω να φανταστώ ότι κάτω από τις υπάρχουσες

συνθήκες και μέσα στο περιβάλλον που κινούμαστε και ενόψει κρίσιμων και άλλων αποφάσεων, θα επιχειρήσουν κάποιοι την εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ να την φέρουν ως ένα άρθρο στη Βουλή», είπε, κάνοντας λόγο για «μέγα πολιτικό και κοινοβουλευτικό ολίσθημα» και επιμένοντας να «προειδοποιεί» με αυτό τον τρόπο την κυβέρνηση στο ίδιο κλίμα με τη χθεσινή του ανακοίνωση-πλατφόρμα.

«Την προηγούμενη εβδομάδα η ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ομόφωνα αποφάσισε ότι για εμάς το γάλα είναι η πρώτη κόκκινη γραμμή στην εργαλειοθήκη του ΟΟΣΑ», είπε, επιμένοντας ότι σε αυτή δεν θα κάνουν πίσω, ενώ υποστήριξε ότι με τη χθεσινή του ανακοίνωση μεταφέρει το 80% των απόψεων της «πράσινης» ΚΟ.

Σε κατεύθυνση υποστήριξης είναι στον αντίποδα ο Ανδρέας Λοβέρδος, Πρόεδρος της Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα και ανεξάρτητος βουλευτής, περιμένοντας πάντως να δει ακριβώς τη προβλέπει η συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση προτού τοποθετηθεί. «Ειδικά για το γάλα, θέλω να πω ότι η δική μου προσέγγιση, ήταν ότι πρόκειται για σωστό μέτρο που έχει όμως δεκάδες προϋποθέσεις, που αν δεν τηρηθούν, καταστρέφεται μία ολόκληρη παραγωγική τάξη», είπε μιλώντας στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό. «Δεν ξέρω σε ποιο ακριβώς σημείο έχει επέλθει συμφωνία, θέλω να τη δω και να μην πιστέψω αυτά που διαβάζω, για να σας πως μετά με απόλυτη ευθύτητα τι θα κάνω μέσα στη Βουλή», επιφυλάχθηκε.

Μέσα στην ημέρα περιμένουμε την οριστικοποίηση της στάσης του Αναπληρωτή Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάξιμου Χαρακόπουλου ο οποίς έχει αφήσει ανοικτό ακόμη και το ενδεχόμενο να παραιτηθεί από υπουργός και να καταψηφίσει το επίμαχο άρθρο. Τις ανησυχίες Χαρακόπουλου δείχνουν να συμμερίζονται και άλλοι γαλάζιοι βουλευτές, ορμώμενοι από αγροτικές περιοχές, όπως ο Ιορδάνης Τζαμτζής.

Ανοικτά όλα τα ενδεχόμενα για τη στάση του στην ψηφοφορία για το γάλα άφησε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1, ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Βλάχος, δηλώνοντας ότι θα περιμένει την επίσημη ενημέρωση και μετά θα απαντήσει.
Αν έρθουν αλλαγές στο ισχύον καθεστώς, δεν θα τις ψηφίσω επανέλαβε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής, ο οποίος άλλωστε έχει συνηθίσει να είναι αντάρτης… «Να πέσει η κυβέρνηση και να πάει στην ευχή της Παναγίας» δήλωσε χαρακτηριστικά, στο Mega.
Σε πηγαδάκι με δημοσιογράφους, ο Νίκος Σηφουνάκης, παρουσία του Θανάση Σκορδά είπε ότι κι εκείνος δεν θα ψηφίσει την διάταξη για το γάλα. «Δεν θα περάσει. Ξεχάστε το» είπε χαρακτηριστικά.

Keywords
Τυχαία Θέματα