ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝ ΤΟΝ ΑΧΜΑΝΤΙΝΕΤΖΑΝΤ ΓΙΑ… ΦΙΛΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΣΜΟ

Το μπελά του βρήκε ο Ιρανός πρόεδρος, Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ, από τα μικρά ανοίγματα προς τις ΗΠΑ, που έκανε στο περιθώριο της πρόσφατης επίσκεψής του στην έδρα του ΟΗΕ στη Νέα Υόρκη.

«Αν η κυβέρνηση των ΗΠΑ κάνει ένα βήμα για να υπάρξει κατανόηση

ανάμεσα στα δύο κράτη, η Ισλαμική Δημοκρατία του Ιράν είναι έτοιμη να επανεξετάσει την αρνητική στάση της σε ό,τι αφορά τις ΗΠΑ και να συμβάλει να βελτιωθούν οι σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες γρηγορότερα», δήλωσε σε συνέντευξή του.

Αυτό προκάλεσε την αντίδραση των ακόμη πιο συντηρητικών κύκλων που πρόσκεινται στους μουλάδες, καθώς το Σύνταγμα του Ιράν ορίζει πως για κρατικά θέματα στρατηγικής σημασίας τις αποφάσεις λαμβάνει αποκλειστικά ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, ο Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ.

«Οποιαδήποτε απόφαση για την επανάληψη των σχέσεων με τις Ηνωμένες Πολιτείες εναπόκειται αποκλειστικά στην δικαιοδοσία του ανώτατου ηγέτη», τόνισε ο επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής για την εξωτερική πολιτική Αλαεντίν Μπορουτζερντί. Ο σύμβουλος του Χαμενεΐ για θέματα εξωτερικής πολιτικής, Αλί Ακμπάρ Βελαγιατί, δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία αλλαγή στη στάση του Ιράν απέναντι στις ΗΠΑ και ακόμη κι αν υπήρχε θα την ανακοίνωνε ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης και όχι ο πρόεδρος. Η εφημερίδα Καϊχάν, έγραψε ότι ο Αχμαντινετζάντ ντροπιάστηκε και εξέθεσε το Ιράν.

Keywords
Τυχαία Θέματα