SPIEGEL: ΠΙΟΝΙΑ ΟΙ ΤΡΟΪΚΑΝΟΙ

Την ώρα που ξαναρχίζουν στην Ελλάδα οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, οι εκπρόσωποί της δέχονται γερμανικά… πυρά και δη από το Der Spiegel, καθώς υποστηρίζει πως έχουν καταστεί «πιόνια πολιτικών συμφερόντων».

Μάλιστα, φτάνει ακόμα πιο μακριά, καθώς προτείνει τη διάλυσή της Τρόικας.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το δημοσίευμα καθένα από τα μέλη της τρόικας βαδίζει

σύμφωνα με τα συμφέροντά του, ενώ οι αποφάσεις για την τύχη της Ελλάδας, λαμβάνονται τελικά από τις κυβερνήσεις της Ευρωζώνης και κυρίως από το Βερολίνο» Εκθέτει δε τη Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ.

«Ακριβώς επειδή πρέπει να ληφθούν αντιδημοφιλείς αποφάσεις, είναι βολικό να φορτώνονται όλα σε ανεξάρτητες επιτροπές, χωρίς την κρίση των οποίων, δεν αποφασίζεται, υποτίθεται, τίποτα», σημειώνει το άρθρο και τονίζει ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, ενώ από την πλευρά του το Διεθνές Νομισματικό Ταμειο πιέζει για μια πιο αντικειμενική έκθεση.

Επίσης, σύμφωνα με όσα υποστηρίζει το γερμανικό περιοδικό η Ευρωζώνη δεν θα επιτρέψει μια χρεοκοπία της Ελλάδας, και εξηγεί: «Αν η τρόικα παρουσιάσει μια αρνητική για την Ελλάδα έκθεση, το ΔΝΤ θα μπορούσε να σταματήσει τη συμμετοχή του στην διάσωση της Ελλάδας. Ακόμη όμως και χωρίς τη συμμετοχή του ΔΝΤ, τα κράτη της Ευρωζώνης δεν θα αφήσουν την Ελλάδα να χρεοκοπήσει».

Keywords
Τυχαία Θέματα