ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΓΙΑ ΒΑΣΑΝΙΣΤΗΡΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Σκληρά βασανιστήρια από την αστυνομία της Κωνσταντινούπολης υποστηρίζει ότι υπέστησαν μια βιολονίστρια και μια τραγουδίστρια, οι οποίες είναι μέλη τουρκικού μουσικού συγκροτήματος φιλικά διακείμενου στην αριστερά,  ο δικηγόρος των δύο γυναικών.

Η Σεμά Αλτίν και η Εζγκί Ντιλάν Μπαλτσί, τραγουδίστρια και βιολονίστρια του συγκροτήματος Grup Yorum, συνελήφθησαν την Παρασκευή μπροστά από το Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής της Κωνσταντινούπολης μαζί με άλλους 25 διαδηλωτές που ζητούσαν να αποδοθεί το πτώμα του

ύποπτου ως δράστη μιας επίθεσης καμικάζι εναντίον ενός αστυνομικού τμήματος.

Η επίθεση αυτή πραγματοποιήθηκε στις 11 Σεπτεμβρίου και είχε αποτέλεσμα το θάνατο ενός αστυνομικού και τον τραυματισμό πολλών προσώπων. Την ευθύνη ανέλαβε το Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Μέτωπο-Κόμμα (DHKP-C), το οποίο η Τουρκία, οι ΗΠΑ και η ΕΕ θεωρούν τρομοκρατική οργάνωση.

Όπως είπε ο δικηγόρος Ταϊλάν Τανάι, οι δύο γυναίκες μουσικοί υποβλήθηκαν σε βασανιστήρια από την πρώτη στιγμή της σύλληψής τους: «τις πέταξαν στο έδαφος και τις ξυλοκόπησαν άγρια», ενώ όπως κατήγγειλε έσπασαν το χέρι της πρώτης και τρύπησαν τα τύμπανα των αυτιών της δεύτερης για να τις αναγκάσουν να τερματίσουν την καριέρα τους.

Οι δύο γυναίκες αφέθηκαν ελεύθερες το βράδυ της Τρίτης, όμως έχει ασκηθεί δίωξη εναντίον τους. Το Grup Yorum, ένα συγκρότημα που ιδρύθηκε το 1985, είναι γνωστό για τις επανεκτελέσεις επαναστατικών τραγουδιών.

Keywords
Τυχαία Θέματα