«ΟΧΙ» ΑΠΟ ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ-Χ.Α. ΣΤΗΝ ΕΝΣΤΑΣΗ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΓΙΑ ΤΑ MASTER PLAN ΤΩΝ ΛΙΜΑΝΙΩΝ

Τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης και η Χρυσή Αυγή καταψήφισαν την ένσταση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την τροπολογία που επικυρώνει αναδρομικά master plan των λιμένων της χώρας της δεκαετίας 2002- 2012.

Η τροπολογία που ξεπερνά σε έκταση τις 400 σελίδες αφορά σε αποφάσεις των Επιτροπών Σχεδιασμού και Ανάπτυξης των Λιμένων, από το 2002 μέχρι και το 2012, που ρυθμίζουν χρήσεις

γης και καθορισμούς των όρων δόμησης στις χερσαίες ζώνες διαφόρων λιμένων και δεν είχαν δημοσιευθεί σε ΦΕΚ. «Για να καλυφθεί το ελάττωμα, εκδίδονται υπουργικές αποφάσεις. Για την έκδοσή τους, ουδείς διαμαρτυρήθηκε και φώναξε. Και επειδή δεν θέλουμε την αδιαφανή διαδικασία, θέλουμε να τις κυρώσουμε με νόμο», δήλωσε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ, Μάκης Βορίδης.

Απαντώντας, ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Λαφαζάνης υπογράμμισε πως «οι αποφάσεις δεν αναγράφονται καν στη σχετική τροπολογία. Δεν τις διένειμε καν η υπηρεσία της Βουλής. Δεν ακούστηκε η γνώμη των τοπικών κοινωνιών».

Η εισηγήτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου, ανέφερε πως ενάντια στις υπό επικύρωση αποφάσεις, έχουν ασκηθεί αναιρέσεις στο Συμβούλιο της Επικρατείας και άσκησε κριτική στην εισηγήτρια της ΔΗΜΑΡ, Ασημίνα Ξηροτύρη επειδή «παρά τη λάβρα τοποθέτηση εναντίον της τροπολογίας» δεν στήριξε την αίτηση αντισυνταγματικότητας που κατέθεσε η αξιωματική αντιπολίτευση. Η ΔΗΜΑΡ προτίθεται να ψηφίσει λευκό, παρά το γεγονός ότι οεκπρόσωπος του κόμματος Νίκος Τσούκαλης, σημείωσε πως «δεν μπορεί να μεταβληθεί η Βουλή σε πλυντήριο».

Keywords
Τυχαία Θέματα