ΤΕΛΟΣ ΤΩΝ ΕΠΙΣΧΕΣΕΩΝ ΖΗΤΑΕΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ Ο ΙΣΑ

Αλλαγή στάσης από τον Ιατρικό Σύλλογο Αττικής, ο οποίος τώρα καλεί τους συμβεβλημένους ιατρούς του ΕΟΠΥΥ να σταματήσουν τις επισχέσεις.

Της Βασιλικής Αγγουρίδη

Αλλάζει ρότα ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθήνας (ΙΣΑ), ο οποίος αναμένεται να θέσει στο αυριανό ΔΣ πρόταση για αναστολή της επίσχεσης εργασίας των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών.

Οι λόγοι που επικαλείται ο κ. Πατούλης

είναι η καταβολή, έστω και με καθυστέρηση, από τον ΕΟΠΥΥ των ιατρικών επισκέψεων του Ιουνίου, αλλά και «η ανάγκη να εξυπηρετηθούν οι ασφαλισμένοι ασθενείς χωρίς να χρειάζεται να βάζουν το χέρι στην τσέπη».

Σήμερα αναμένεται συνάντηση ιατρικών συλλόγων της Ελλάδας με τον Υπουργό Υγείας Α. Λυκουρέντζο προκειμένου να συζητηθούν όλα τα τρέχοντα θέματα, με κυρίαρχο τις τεράστιες οφειλές τους ΕΟΠΥΥ στους γιατρούς.

Βέβαια, εξακολουθούν να παραμένουν απλήρωτες οι δαπάνες που αφορούν τις ιατρικές πράξεις, την διεξαγωγή διαγνωστικών και μικροβιολογικών εξετάσεων, το ύψος των οποίων ξεπερνά τα 280 εκατομμύρια ευρώ. Παράλληλα εκκρεμεί το ζήτημα της αποπληρωμής των παρελθόντων χρεών προς τους γιατρούς, ύψους περίπου 500 εκατομμυρίων ευρώ, από τα ασφαλιστικά ταμεία που συγχωνεύτηκαν στον ΕΟΠΥΥ.

Οι γιατροί περιμένουν να δοθεί άμεσα χρονοδιάγραμμα αποπληρωμής των συγκεκριμένων χρεών.

Keywords
Τυχαία Θέματα