Κάτι κουρασμένα παλικάρια…

Νομοταγείς τύποι (Stand Up Guys)

Κομεντί, του Φίσερ Στίβενς. Κομεντί Διάρκεια :95’. Με τους: Αλ Πατσίνο, Κρίστοφερ Γουόκεν, Άλαν Άρκιν

Ένας γκάνγκστερ παίρνει εξιτήριο από τη φυλακή, αφού έχει εκτίσει την σχεδόν τριακονταετή ποινή του, αρνούμενος να καταδώσει τους συνεργούς του στην αστυνομία. Στην ελεύθερη ζωή του τον περιμένουν οι δύο κολλητοί του. Η θεωρητικά «νομοταγής » παλιοπαρέα προσπαθεί να αναβιώσει τους παλιούς, χαοτικούς και δοξασμένους καιρούς. Ενώ ο χρόνος κυλά, ένας από τους τρεις δείχνει να κρατά ένα επικίνδυνο μυστικό, το οποίο τον βάζει σε τρομερό δίλημμα

καθώς ο χρόνος για να βρει τη λύση όλο και λιγοστεύει. Ο τρεις παλιόφιλοι έρχονται ευθέως αντιμέτωποι με μια πτυχή του σκοτεινού τους παρελθόντος που απαιτεί λύση εδώ και τώρα.

Η ταινία θα μπορούσε κάλλιστα να λέγεται «Κάτι κουρασμένα παλικάρια», καθώς σερνάμενοι περιφέρονται οι τρεις πρωταγωνιστές στην επίσης άψυχη και κουρασμένη ταινία του Φίσερ Στίβενς. Με στιγμές ενέργειας όταν προσπαθούν να αναβιώσουν την αδρεναλίνη του εγκληματικού παρελθόντος τους, οι συνταξιούχοι γκάνγκστερ παρασύρονται στην σεναριακή γραφικότητα και αμηχανία. Κυριολεκτικά άδικο για τον «Σημαδεμένο», τον «Ελαφοκυνηγό» και το «Γιοσάριαν» του Catch 22, οι τρεις μεγάλοι ηθοποιοί να επιδίδονται σε κωμικές διαολιές, με την ίδια χάρη και τους αυτοσχεδιασμό που πρόσφεραν στην οθόνη στα νιάτα τους, αλλά να μην έχουν στάλα φρέσκιας σκηνοθετικής αρωγής.

Μαχητές των δρόμων 6 ( Fast & Furious 6)

Περιπέτεια,του Τζάστιν Λιν. Διάρκεια: 130’. Με τους: Πολ Γουόκερ, Ντουέιν Τζόνσον, Βιν Ντίζελ.

Μετά τη ληστεία των εκατό εκατομμυρίων στο Ρίο, η ομάδα βρίσκεται διασκορπισμένοι σε διάφορα εξωτικά μέρη του πλανήτη (Κανάριοι Νήσοι, Χονγκ Κονγκ, Κόστα Ρίκα), αδυνατώντας να επιστρέψει ο καθένας σπίτι του.Η ευκαιρία να επιστρέψει στη δράση της δίνεται όταν η αστυνομία της ζητά να μεταβεί στο Λονδίνο για να εξαρθρώσει μια συμμορία «θανάσιμα» εκπαιδευμένων οδηγών με αντάλλαγμα την πλήρη «άφεση αμαρτιών» τους.

Έτσι, μετά την απρόσμενα καταπληκτική πέμπτη ταινία τους, οι σκληροί των δρόμων μεταφέρουν τη δράση στη Αγγλική πρωτεύουσα για αν επιδοθούν σε δεξιοτίμονους ελιγμούς χωρίς να λείπουν τα γρήγορα αμάξια, τα μούσκουλα, τα ζαντολάστιχα, οι ημίγυμνες προκλήσεις γυναίκες, οι αλητείες και οι λαμογιές , όπως απαιτείτο φραντσάιζ που έφτασε κιόλας στο 6ο επεισόδιο.

Keywords
Τυχαία Θέματα