Καρύδης: η ΑΕΚ καταδικάζει, ο Ιωαννίδης καταψηφίζει…

Χαρακτηρίζοντας εξ αρχής «απαράδεκτη και καταδικαστέα» την ενέργεια του αθλητή, ο κ.Καρύδης αναλύει μέσω Facebook την χειρονομία του, χρησιμοποιώντας την όμως επί της ουσίας ως αφορμή.

«Αν γνώριζε τι έκανε, η ενέργειά του λαμβάνει διαστάσεις προσβολής στα δημοκρατικά ιδεώδη, τις ανθρώπινες αξίες και τις κατακτήσεις για τις οποίες έχουν δοθεί αγώνες και έχει χυθεί αίμα», γράφει, «αν δεν γνώριζε –όπως είπε- τι έκανε, τότε είναι βέβαιο ότι η έλλειψη ιστορικών γνώσεων σε συνδυασμό με την αποκρουστική προπαγάνδα

των νεοναζιστικών μορφωμάτων παρασέρνουν ολοένα και περισσότερους συνανθρώπους μας».

Ζητά λοιπόν να είναι καθαρό και δυναμικό το μήνυμα ενάντια στον φασισμό, συγχαίροντας από την μία τους φιλάθλους της ΑΕΚ που αντέδρασαν με ξεκάθαρο τρόπο και αποδοκιμάζοντας ως «απαράδεκτη» στον αντίποδα τη στάση του υφυπουργού Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη να καταψηφίσει την άρση ασυλίας του Ηλία Κασιδιάρη προ ημερών στη Βουλή.

Ζητά ακόμα δουλειά σε παιδεία, πολιτισμό και αθλητισμό, προς ενημέρωση των νέων ανθρώπων και αγώνα κατά του νεοναζισμού και του ρατσισμού. «Πρέπει πάντα να αγωνιζόμαστε για τη Δημοκρατία και να μην τη θεωρούμε δεδομένη. Ο αγώνας για την μνήμη ενάντια στην λήθη πρέπει να είναι διαρκής», καταλήγει, στέλνοντας σαφές μήνυμα κατά του φασισμού.

Keywords
Τυχαία Θέματα