«Καρφώνει» Βενιζέλο για τη λίστα Λαγκάρντ ο Κουβέλης

Ο ίδιος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο σύστασης και εξεταστικής επιτροπής εκτός από την προκαταρκτική για τους χειρισμούς στη λίστα Λαγκάρντ.

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ επισημαίνει ότι θα πρέπει να διερευνηθούν όλες οι πτυχές του ζητήματος τονίζοντας χαρακτηριστικά «μην εκπλαγείτε αν έχουμε εκπλήξεις».

Σε ερώτηση για το υιοθετεί την άποψη ότι υπάρχει μια αντικειμενική ευθύνη όχι μόνον του κ. Παπακωνσταντίνου αλλά και του κ. Βενιζέλου

για το γενικότερο τρόπο που χειρίστηκαν τη λίστα, ο κ. Κουβέλης απάντησε: «Ασφαλώς υπάρχει πολιτική ευθύνη για το τι έγινε. Δηλαδή για το πώς αντιμετωπίστηκε η λίστα Λαγκάρντ όχι μόνο διαδικαστικά, αλλά και ουσιαστικά» .

Επίσης σε ερώτηση για το εάν σε περίπτωση που η πλειοψηφία των βουλευτών αποφασίσει να ελεγχθεί πλην του κ. Παπακωνσταντίνου και ο κ. Βενιζέλος θα υπάρξει πρόβλημα στην κυβέρνηση λέει ότι «εξ όσων είμαι σε θέση να γνωρίζω τη θέση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ είναι όλοι πεπεισμένοι για την ορθότητα της πρότασής μας. Για να απαντήσω ευθέως:κάθε απόφαση της Βουλής θα είναι σεβαστή και δεν θεωρών ότι θα ρηγματώσει την κυβέρνηση».

Για την απόφασή του να τεθούν εκτός ΔΗΜΑΡ Βουδούρης και Μουτσινάς ο κ. Κουβέλης σχολίασε ότι η απόφαση αυτή δεν είχε καμία σχέση με τη λίστα Λαγκάρντ αλλά με τη συμπεριφορά των δύο το τελευταίο εξάμηνο που υπονόμευσε τις θέσεις της ΔΗΜΑΡ.

Εκτιμά δε ότι η ΔΗΜΑΡ είναι το σταθεροποιητικό στοιχείο της κυβέρνησης και σε σχετική ερώτηση τονίζει ότι δεν χρειάζεται ανασχηματισμός, δεν έχει υπάρξει καμία τέτοια συζήτηση και πως αν ετίθετο το ζήτημα αυτό θα ήταν αρνητικός.

Όσον αφορά στον ΣΥΡΙΖΑ, τον κατηγορεί για διαρκή δημαγωγία πάνω στις πληγές της κοινωνίας, χαρακτηρίζοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «πολιτικό εκκρεμές».

Τέλος σχετικά με την πρόσφατη επιλογή του κ.Δένδια να ανακαταλάβει τα δημόσια κτίρια που τελούσαν υπό κατάληψη, ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ τοποθετείται θετικά λέγοντας ότι «πρέπει να προστατευθεί ο δημόσιος χώρος και αυτό που γίνεται είναι αναγκαίο».Ερωτηθείς για το εάν είναι πράξη βίας μια κατάληψη απαντά «βεβαίως».

Keywords
Τυχαία Θέματα