Κακοφορολογημένοι οι Έλληνες λέει ο Κ. Μητσοτάκης

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμσης δήλωσε πως «Η κυβέρνηση δεν θα πέσει· αν είναι να πέσει, προτιμώ να πέσει μαχόμενη». Παράλληλα, απάντησε στον υπουργό Οικονομικών για το θέμα της φορολόγησης των Ελλήνων, λέγοντας ότι οι πολίτες είναι κακοφορολογημένοι.

Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι το βασικό αγκάθι στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα είναι οι πλειστηριασμοί και σημείωσε: «Θα προστατευτεί η κατοικία όσων δεν μπορούν να πληρώσουν. Μπορεί να δοθεί λύση

όσοι δεν μπορούν να πληρώσουν, πρέπει να μπορεί η τράπεζα να τούς δίνει ένα μεγαλύτερο χρονικό περιθώριο με μια χαμηλή δόση του δανείου να μην κινδυνεύει η πρώτη κατοικία».

Επισήμανε, δε, ότι: «Δεν είμαι βέβαιος ότι οι ίδιες οι τράπεζες θα ήθελαν να βρεθούν με χιλιάδες ακίνητα· συμφωνώ ότι δεν μπορεί να συνεχιστεί η πρακτική όσοι έχουν τη δυνατότητα να μην πληρώνουν»

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης διαφώνησε με την αποστροφή του Γ.Στουρνάρα ότι οι Έλληνες δεν είναι υπερφορολογημένοι.

Σύμφωνα με τον Κ. Μητσοτάκη, το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης έχει ανακοινώσει ότι για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής μπορεί να ελέγξει τα πόθεν έσχες των δημοσίων υπάλληλων που έχουν βγάλει πάνω από 100.000 ευρώ στο εξωτερικό.

Keywords
Τυχαία Θέματα